View Single Post
Eski 01-12-2014, 10:19   #17
Lathspell
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 336
Sayın malbman teşekkürler. Bende bulunan soyalar da pek büyük görünmüyor aslında ama karşılaştırabileceğim başkası olmadığı için emin olamıyorum tabi. Ben bu kokuyu olması gereken bir şey, sürecin bir parçası herhalde diye algılıyordum ama yanılmışım demek. Yoksa bu koku çekilir mi...!? Bulunduğu odaya bile girmek dert oluyor. Kendi yöntemimle bu yöntem arasında gördüğüm farkları yazayım, en azından yanlışlar neler bu bilinir.

1- 24 saat denilen beklemeyi denediğimde biraz daha iyi sonuçlar almıştım. Şu an bazı yerlerde belirtilen 48 saatlik ilk bekleme süresi baştan kokuşmaya sebep oldu.
2- Kırık fasülyelerin ve kabukların temizliğini çok geç yaptım.
3- Kah camın yanına koydum kah karanlığa aldım. Karanlık zorunlu görünüyor.
4- Plastik süzgecimden şüpheleniyordum ama sorun onda değilmiş, hem koyu renk kaplar hem de karanlık ortam öneriliyor. (Kendisi siyah örtü kullandığı için saydam cam kabının sorun olmadığını ama beyaz soya filizleri için siyahın daha iyi olacağını söylüyor)
5- İlkokuldaki fasülyeyi filizlermiş gibi kah pamuk örttüm kah tülbent serdim. (tülbentli denemem daha başarılıydı) Ama görünen o ki soyalara herhangi üstten bez ya da toprak teması zorunlu değil. Sadece karanlık gerekiyor.
6- 3-4 saatte bir yıkamak gerekli diyor, ben 12 saatte bir yıkadım.

%50 civarında filizlenme olmuştu ilk denememde ama bu videodaki soyalar gibi uzun bacaklı olmadılar, oldukları yerde filan döndüler. Perlit içinde denemeyi düşünüyordum bu defa ama önce bu Koreli bayanın yöntemini bir deneyelim. Sonuçları buradan paylaşırım.

Lathspell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön