View Single Post
Eski 29-11-2014, 20:34   #353
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Sevgili Sûz-i Dilâra, sedum rubrotinctum yanındaki graptopetalum ile birlikte geçen kış balkonda çatır çatır buz tuttu. Sanırım eksi onlardan daha düşük sıcaklıkları gördü. Ben ölecek sanmıştım ama gördüğünüz gibi yaşamaya devam ediyor ve gayet sağlıklı.

Ne verdiğime gelince, ne vermedim ki? Diğer bitkilerime ve ona enzim başta olmak üzere yanmış keçi gübresi, humik asit (toz ve sıvısından), elimde olan bitki besinlerinden yaz boyu dönüşümlü olarak verdim. O da bana bu haliyle teşekkür etti.

Yapraklardaki kızarıklık soğuktan ve güneşten. Güneşsiz günlerde kızarıklık bordoya dönüyor, renkten renge giriyor yani.

Sevgili -Esin-, Crassula perforata yaprağı yavru vermedi. Sebebini sıcak havalara bağlıyorum. Mart sonu gibi bitkiyi kesmişim, Haziran'da yazdığım mesajda kökleri görüntülemişim. Daha sonra yaz sıcakları kurutmuştu, o köklenen yaprakları.

Şimdi sizin mesajınızı okuduktan sonra diğer crassula perforata ve crassula conjunctayı kesip aynı şekilde yaprak çıkardım ve toprağın üzerine bıraktım. 20-25 derece iç mekanda yavru verecek mi bakalım?

Graptopetalumun yaprak dökmesini aşırı yağmurda kalıp uzun süre ıslak kalmasına bağladım. Söylediğiniz gibi gövde sağlam, kökler de sağlam ki dip yavrular büyümekte.

Diğer saksıdaki pembeleşen graptopetalumu sevgili jineop göndermişti. Evet geldikleri yerler farklı onun için kendileri de farklı sanırım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön