View Single Post
Eski 28-11-2014, 20:24   #350
-Esin-
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Bekliyorum.



Sevgili -Esin-, sayfanızın düzenini ve ahengini bozmamak adına cevabımı burada yazıyor ve graptopetalumun fotoğraflarını buraya ekliyorum.

Evet bazı dallardaki yapraklar kurumadığı halde dökülüyordu, şimdi durdu. Düşen yaprakların yavru vereceği uçta kararmalar oldu ve o yapraklar yavru vermedi.

Eklenti 527350

Bazıları dipten çok sayıda yavru vermiş.

Eklenti 527351

Aynı saksıdaki bazıları sağlam.

Eklenti 527352

Bu da ayrı bir saksıda ve sağlam. Yaprakları kızardı, diğerlerinden farklı türü galiba. Aynı ortamdalar, açık balkonda.

Eklenti 527353
Sevgili SDurul,

Graptopetalum paraguayense fotoğrafta yapraklarını kaybetmiş olmasının dışında aslında sağlam gözüküyor. Gövdede herhangi bir bozukluk işareti yok. Yaprak dökmesinin sebebi olarak benim aklıma önce kökte veya gövdede bir problem olabileceği gelmişti. Bunun dışında yapraklar aşırı güneşten veya ani soğuk dalgası sonucu da dökülebiliyor. Ya da son zamanda gübreleme yaptıysanız o da fazla gelmiş olabilir. Şu an dökülme durduysa ileri doğru rozet tekrar kendini yenileyecektir, dert etmeyin.

Bir saksıdaki G. paraguayense renk değiştirip pembeleşmiş, çok tatlı gözüküyor Diğerlerinden türü farklı değil ancak tabi aynı anaç bitkiden üretilmemişlerse bitki metabolizmasını etkileyen bazı genetik farklılıkları vardır. Yine de ondan ziyade, rengin değişmesinde birçok çevresel sebep etkili olabilir. Aynı ortamda olsalar bile sulanma miktarları, güneşe göre yönü ya da rüzgar alıp almama durumu renk değişimine sebep olabilecek faktörlerden.

Önceden Graptoveria titubans sandığımın ise Echeveria derenbergii olduğunu düşünüyorum. Yaprak şekli, yaprak rengi tamamen ona benziyor. Zaten G. titubans'ın da ebeveyn bitkilerinden biri E. derenbergii'dir. Dolayısıyla ikisi birbirine benzer özellikler taşır.

Son olarak S. rubrotinctum'unuza bayıldığımı da söylemeden geçemeyeceğim. Bendeki bu kadar güzel olmadı. Sanırım yaz boyu biraz fazla güneşte kaldı, şimdi de biraz fazla soğukta duruyor Sizinki hem sizi hem de yerini sevmiş görünüşe bakılırsa

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön