View Single Post
Eski 27-11-2014, 21:33   #14
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Söylediklerinizde haklısınız. Hatta alıntı yaparken bazı yerleri özellikle değişik renk yaptım. Bitkilere uyku zamanında atılmasının nedeni DNOC. Çünkü asıl fitotoksik madde o. Yeşil aksama uygulanamıyor.

Yani yapılabilecek en iyi yağ uygulaması yazlık yağ yani sadece mineral yağ içeren preperatlar. En azından zehirli olmadığını biliyoruz.

Şimdi bu başlığı kaldıralım desem sonra yine bir sürü soruyla karşılaşırız. En iyisi yazlık yağ kullanımını teşvik etmek.
Söylediklerinize katılıyorum ama bir sürü soru ile karşılaşmaktan kaçınmak adına bir yanılsama ve yanılsatmanın da parçası olmamalıyız. Ülkedeki ne nedense saptırılmış bir tanımlamaya bağlı kalarak kışın "kışlık yağ" yerine "yazlık yağ" kullanımını teşvik etmek gibi bir tuhaflığa düşeriz.

Başlığı kaldırmak yerine doğru isimlendirmek, gelecek sorulara da yanıt vermek bence doğru bir yaklaşım olur. Yanıt verebilmek için elimizde tüm dünyaya ait devasa bir literatür varken bu hiç zor olmaz. Kör değneğini beller misali bir yanlışı doğruymuş gibi kabul etmek zorunda kalmamalıyız.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön