View Single Post
Eski 22-07-2007, 22:12   #10
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Tahini melzeme listesine ekledim

Hamur yapmak için uğraşamam diyenler için başka bir tarif:

Malzemeler

1- Mahallenizdeki ekmek fırınına uğrayın, bir iki kişilik yapacaksanız ya da ilk kez deneyecekseniz 1 ekmek hamuru alın.

2- 1 kavanoz tahin alın

3- Toz şeker nasıl olsa evde vardır, onu almayın

Yapılışı:

1- Ekmek hamurunu geniş bir tepsiye koymadan önce fırını açın ve 170 dereceye ayarlayın.

2- Parmak uçlarınızla hamuru açabildiğiniz kadar genişletin.

3- Üzerine bir kaşık yardımıyla, bir tabaka olarak tahini sürün ve göz kararı toz şeker ekin.

4- Hamuru dört yönden içe doğru katlayıp bir bohça biçimine getirin ve tekrar parmaklarınızla genişletin.

5- 2, 3, 4 nolu işlemleri tekrarlayın

6- 2, 3, 4 nolu işlemleri bir daha tekrarlayın

7. Bohça halindeki hamuru bu kez uzun bir bir form alacak biçimde hazırlayın. Hamurun farklı yerlerden incelmesini önemsemeyin...

8- Pişirme kabının içine elinizdeki ince uzun hamuru spiral biçimde yerleştirin. Üzerine tekrar tahin sürün ve son olarak tekrar şeker ekin.

9. Isınmış fırına koyun, yaklaşık 30 dakika ya da üzeri kızarıncaya kadar bekleyin.

Tahinin artanını buz dolabına kaldırın, şekeri yerine koyun, ellenizi yıkayın

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön