Tahini melzeme listesine ekledim
Hamur yapmak için uğraşamam diyenler için başka bir tarif:
Malzemeler
1- Mahallenizdeki ekmek fırınına uğrayın, bir iki kişilik yapacaksanız ya da ilk kez deneyecekseniz 1 ekmek hamuru alın.
2- 1 kavanoz tahin alın
3- Toz şeker nasıl olsa evde vardır, onu almayın
Yapılışı:
1- Ekmek hamurunu geniş bir tepsiye koymadan önce fırını açın ve 170 dereceye ayarlayın.
2- Parmak uçlarınızla hamuru açabildiğiniz kadar genişletin.
3- Üzerine bir kaşık yardımıyla, bir tabaka olarak tahini sürün ve göz kararı toz şeker ekin.
4- Hamuru dört yönden içe doğru katlayıp bir bohça biçimine getirin ve tekrar parmaklarınızla genişletin.
5- 2, 3, 4 nolu işlemleri tekrarlayın
6- 2, 3, 4 nolu işlemleri bir daha tekrarlayın
7. Bohça halindeki hamuru bu kez uzun bir bir form alacak biçimde hazırlayın. Hamurun farklı yerlerden incelmesini önemsemeyin...
8- Pişirme kabının içine elinizdeki ince uzun hamuru spiral biçimde yerleştirin. Üzerine tekrar tahin sürün ve son olarak tekrar şeker ekin.
9. Isınmış fırına koyun, yaklaşık 30 dakika ya da üzeri kızarıncaya kadar bekleyin.
Tahinin artanını buz dolabına kaldırın, şekeri yerine koyun, ellenizi yıkayın