View Single Post
Eski 27-11-2014, 08:20   #24
Ahkut06
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-11-2014
Şehir: Bulgaristan
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Sayın ajansel,
Bira posası ya da üzüm kabuğu ile silaj yapmayı hiç denemedik. Ben Tahirova Türk-Alman ortak tatbikat çiftliğinde 8 sekiz sene hayvancılık şubesinde teknik eleman olarak çalıştım. Bunu bir araştırmak lazım. Mantıken şu şekilde yapılabileceğini düşünüyorum.

Toprağı olmayan, ya da arazisi az olan ve yem bitkisi yetiştirme imkanı olmayan çiftçilerimize saman silajı yapmasını tavsiye ederdik. Samanı pancar melası ve kesif yemle (Arpa, buğday, mısır v.s.) zenginleştirerek ek mineral madde katkısı ile hayvanların iştahla yiyebileceği silaj yapılabilir. Bu konu hakkında daha detaylı görüşebiliriz.
Sayin Cumhur bey,oncelikle verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler gercekten benim icin altin degerinde bilgiler Allah razi olsun,konunun uzerinden 6 sene gecmis ama bilmiyorum halen forumdamisiniz umarim burdasinizdir ki size sormam gereken daha bircok sorum var..ben Bulgaristanda buyuk bas sut besiciligi yapiyorum ama tarla kiralamadim yazinizdaki saman silaji ile ilgili daha detayli bilgi rica etsem acaba mumkunmudur??

Ahkut06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön