View Single Post
Eski 26-11-2014, 19:38   #9
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Söylediklerinizde haklısınız. Hatta alıntı yaparken bazı yerleri özellikle değişik renk yaptım. Bitkilere uyku zamanında atılmasının nedeni DNOC. Çünkü asıl fitotoksik madde o. Yeşil aksama uygulanamıyor.

Yani yapılabilecek en iyi yağ uygulaması yazlık yağ yani sadece mineral yağ içeren preperatlar. En azından zehirli olmadığını biliyoruz.

Şimdi bu başlığı kaldıralım desem sonra yine bir sürü soruyla karşılaşırız. En iyisi yazlık yağ kullanımını teşvik etmek.
Veya yazlık kışlık söylemini bırakıp yalnızca "mineral yağ" diyerek bu karışıklıklardan biraz olsun sıyrılmak... Bahsi geçtiğinde de kullanımına göre misal:Mineral yağın kış uygulaması - Mineral yağın yaz uygulaması...

Artık yerine yanlışlıkla da olsa oturmuş ve içine de DNOC karışmış "kışlık yağ" deyimi bir nebze olsun, yani en azından ağaçlar nette yerinden edilebilir Meyvelitepe'nin de önerdiği gibi halk arasında daha uzun bir zamandır yer eden "Sarı İlaç"a bir de DNOC eklenerek bahsi geçebilir, bu hali yaygınlaştırılabilir. Tabii yaygınlaştırmak derken bir yandan da zararlarına, aslında bir "zehir" oluşuna da dikkat çekmeli...

Aslında üzerinde durulması gereken önemli, ciddi bir konu bu. Kışlık mışlık, yağ bal denilerek ısıtılan, kıvamı arttırılan bir inlik, cinlik midir veya yalnızca cehalet midir bilmem. Neyse ne ama farkında olmadan kullananların çok olduğunu düşünüyorum; bu da işi ciddileştiriyor.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön