View Single Post
Eski 25-11-2014, 09:54   #59
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Köfte yağından imal biyodizeli isuzu kamyonetimde kullanmaya başladım. Ama kullanmak öyle kolay ve basit olmuyor, dök depoya kullan misali.

Birçok deneme yanılmalar sonrası dizel motoru hibrit hale getirmiş oldum. Ayrı bir biyodizel tankı yaptım, içerisine radyatör suyundan ısıtma tertibatı yaptım. Biyodizel böylelikle her daim 70 derecede mazot kıvamında oluyor, ayrı bir filtre tertibatından geçip motorun enjektörlerine geliyor.

En son selonoid valflerini takarak biyodizel/mazot seçiminide sürücü koltuğundan yapmaya başladım, manuel vanalar kullandığımda arabayı durdur vanaların konumunu değiştir zor oluyordu.

1600 km yolu 250 lt saf biyodizelle gezdim dolaştım, herhangi bir büyük sorunla karşılaşmadım. 1600 km yol gezmenin maliyeti bana 280 tl oldu.

Son olarak: biyo dizeli kullanıma hazır hale getirmek için 10 km kadar normal mazot yakıyorum. Sonrasında biyodizele geçip ulaşacağım yere 5-10 km kalana kadar saf biyodizel kullanıyorum. Son 5-10 km normal mazota geçip, borularda biyodizel kalıp donmasın diye normal mazotun borularda kalmasını sağlıyorum. Arabanın çekişinde ve gücünde hissedilir bir değişiklik olmadı.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön