Konu: Karabuğday
View Single Post
Eski 23-11-2014, 12:58   #39
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Hiç korkmayın, rahatça tüketin. Biz ailecek ayda birkaç kere tüketiyoruz. Mide barsak sistemim hassas olmasına rağmen hiçbir zararını görmedim. Çok seviyorum. Daha ocakta pişerken pişse de yesem diye bekliyorum başında.
Ben sebzeyle karışık pişiriyorum. Havuç ve patlıcan koyuyorum içine. Burası yemek tarifleri için çok uygun olmadığından mutfak bölümüne eklerim tarifini. İsterseniz oradan bakın. Çok lezzetli oluyor...
Ayrıca sadece salata ve pilav olarak değil, haşlanıp elma rendesi ve tarçınla karıştırarak zayıflama diyetlerinde tatlı yerine ya da yoğurtlu çorba yaparken pirinç yerine de kullanıldığını biliyorum.. Ben bunları henüz denemedim. Ama sanırım onlar da çok lezzetli olacaklardır
Teşekkür ederim Sevgili Eser İlhan bana cesaret verdiniz bundan sonra soframdan eksik olmayacakların listesinde yer alacak karabuğday.

Şimdilik ilk olarak Sayın MeyveliTepenin söylediği yayla çorbasından başlamış oldum, eşim de ben de çok beğendik, nette biraz araştırma yaptım çok şifalı olduğunu okudum.

Mutfak bölümüne de bakarım, tarif için şimdiden teşekkür ediyorum. Sevgiler saygılar

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön