Konu: Karabuğday
View Single Post
Eski 23-11-2014, 11:24   #1
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Karabuğday

1-1,5 su bardağı kadar karabuğday
İrice , piyazlık doğranmış 1-2 soğan
birkaç diş sarmışak
küp kesilmiş havuç
küp kesilmiş, tuzlu suda bekletilmiş patlıcan
küp kesilmiş veya rendelenmiş domates
1-2 defne yaprağı
zeytinyağı
tuz
taze çekilmiş karabiber
maydanoz
kuru nane

Soğan ve sarımsak 1-2 kaşık zeytinyağında hafifçe çevirin (kızarmasına gerek yok) sonra küp küp kesilmiş havuç ve patlıcanı ilave edip kısa süre soteleyin. Arzuya göre küp kesilmiş veya rendelenmiş domates, 1-2 defne yaprağı(piştikten sonra içinden çıkarılacak) ve 1-1.5 su bardağı yıkanmış karabuğdayı, tuzunu ekleyin. Üzerini örtüp 1 parmak kadar geçecek miktarda su ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyu çok çekiyor. Ben pilava yakın çektiriyorum. Ama isteğe göre biraz daha sulu da olabilir. Su ayarı isteğe kalmış..
Pişince içinden defneleri alın,taze çekilmiş karabiber, ince doğranmış bol maydanoz ve kuru nane ilave edip , karıştırıp yanında (veya üzerinde) yoğurtla servis edin. Afiyet olsun.....

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön