View Single Post
Eski 19-11-2014, 18:27   #238
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Konu doğa tahribi ve ağaç katliamı olunca bende iki laf edeyim istedim. Tarihte yaşamış bir çok peygamber, kral, padişah, düşünür. yazar. tarihçi ağaçların kesilmesinin ne kadar kötü bir şey olduğuna dair sayısız hikayeler ve söylemler vardır. Ama insanlar ne zaman ders almışlarki bu dönem ders alsınlar. Hep yakmış, yıkmış, kesmiş ve öldürmüş. Bunun tek nedenide para hırsı olmuş. Kimi yeri arsa yapmış satmış kimi yere bina yapmış, kimi yerede santral. Üstelik her defasındada mazereti hazır olmuş "ben hizmet veriyoum" diye...

Kes kes bakalın nereye kadar demek isterdim ama diyemiyorum. Çünki şu an ciğerlerimize çektiğimiz havayı sadece ağaçların yaprakları sağlıyor. İş oraya varınca zaten konuşabilecek halimiz kalacakmı herhangi birimizin? ABD'de yapılan bir hesaba göre soluduğumuz havayı sadece 6 ay için yapay şekilde üretmek için 38 trilyon dolar gibi bir maaliyet varmış. Aslında çoğu kişinin bile farkında olmadığı, önemsemediği ağaçlar işte bu işe yarıyor.

Bonsai? Bir işkence yöntemimi yoksa bir saygı ve sevgi şeklimi? Sakaki'nin dediği gibi çok tartışılmış bir konu. Bu konuda tek bir cümlem var; algıda seçicilik ve algıda dikkati çekme.

Behçemde ağaçlarımı görenler "biz ağaçları hiç böyle görmedik" diyorlar. Oysaki ağaçlar aynı değilmi. İnsanların ağaçlara bakış açısını değiştiriyor bonsai sanatı. Bu bile insanların ağaçlara bakış açısnı yönlendirmekte çok önemli bir araç.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön