View Single Post
Eski 17-11-2014, 18:04   #19
cemalersin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-11-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 7
Orçun M, bana kalırsa dikebilirsiniz. Özellikle biz de geçiş bölgesi olduğumuzdan (içanadolu-karadeniz) biliyorum. Geçiş bölgeleri her iki bölgeye ait türlerin de yaşamasına olanak tanır. Ancak dikim yaparken, güneş yönünü hesaplamanızı tavsiye ederim. Eğer su sıkıntınız var ise, akşam güneşini az alacak şekilde ayarlarsanız daha iyi olur, iklim değişikliğini de göz önüne aldığımızda türler her ne kadar kuraklığa dayanıklı olsa da gençken bütün gün ağustos güneşinin öldürücü sıcağına dayanamayabilirler. Mümkünse çevrelerini talaş,yaprak vs ile iyice kapatın, nemi daha uzun süre tutarlar.

İç Anadolu için önerebileceğim kuraklığa ve soğuğa dayanıklı ağaçlar:
meşe,alıç,karaçam,yalancı akasya,aylantus(kokarağaç) bu saydıklarım aşırı derecede dayanıklı, bundan başka da kuraklığa dayanıklı bir sürü tür var.

çiçeklerden ise: aynısafa (double-orange king) aşırı derecede kötü toprağa ve kuraklığa dayanıyor. çok uzun süre çiçekli ve canlı kalıyor, çiçekleri de çok güzel. tohumdan çoğaltması işe çok kolay,kurumuş çiçeklerin hepsi tohum, toprağın altına atıyorsunuz o kadar. kesinlikle tavsiye ederim

cemalersin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön