View Single Post
Eski 13-11-2014, 08:54   #19
arkeo
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-10-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ormancı_ali06 Mesajı Göster
Syn.Serdem809,

Orman Genel Müdürlüğü tarafından kredi olarak ödenen bu para özel ağaçlandırma kapsamında değerlendirilmektedir. Bu kredilerden yararlanabilmeniz için bir orman mühendisine Özel Ağaçlandırma Projesi yaptırmanız gerekmektedir. Sadece şahsi arazileriniz üzerinde değil orman arazileri ve hazine arazileri de müracat sahipleri kura ile belirlenerek tahsis yöntemi ile de özel ağaçlandırma yapabiliyorsunuz.

Proje yatırım giderleri içerisinde belirtilen proje bedeli, fidan bedeli, arazi hazırlığı, fidan dikimi, ihata ve 3 yıllık bakım gideri altındaki kalemlerden kredi alabiliyorsunuz (15 yıl geri ödemesiz ve ziraat bankası çiftçi kredilerinin 1/7 faiz oranı ile). Bu kredi ile 2013 yılında Tokat/Zile de 70 dönümlük bir ceviz bahçesi kurdum. Tabiiki aldıgım para yaptığım harcamaları karşılamaya yetmedi ama büyük katkı sağladı.

Orman Genel Müdürlüğü 0,5 Ha (5 Dönüm) ve üzeri arazilerde projelendirme koşulu ile bu krediyi kullandırmaktadır.

Araziniz 15 dönüm ve üzerinde ise özel ağaçlandırma kapsamında kredi kullanmanızı tavsiye ederim. Daha küçük sahalarda 3-3,5bin TL civarındaki proje ücretleri göz önünde bulundurulduğunda pek ekonomik olmayacaktır.

Ali Rıza UĞURELLİ
Orman Mühendisi
Bir konuyu düzeltmek isterim, orman arazisi kura ile tahsis edilirken hazine arazisi açık artırma usulü ile devrediliyor.

Hazine taşınmazının kiralanışı ile ilgili Milli Emlak 358 nolu tebliğ 8./9. maddeler okunup detaylı bilgi sahibi olunabilir.

http://www.bal-def.gov.tr/2013/20130917-10.htm

arkeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön