Geçenlerde faydalı bilgiler konusunda hazırladığım ARŞİV'ime bir bilgi kaydettiğimi hatırladım Sayın Balıkçı'nın bu sorusunu görünce... "Brezilya'nın Tropik Meyvaları" adlı bir başlıkta tropik iklimde yetişen tüm meyveler hakkında kısa kısa bilgiler vermişler, tümünü burada göstermek isterdim ama konumuz papaya olduğu için bu konudaki okuduklarımı buraya aktaracağım..
"Muhteşem bir A ve C vitaminleri ile potasyum kaynağı olan papayanın bağırsak gevşetici özelliği de vardır. Sabah kahvaltılarının değişmez meyvesi olan papaya, mikserde süt ile karıştırılarak da içilebilir. Ete sürülerek etin yumuşatılması için de kullanılır."
Papaya'nın kavun gibi dilimlere kesilip çiğ olarak yenildiği de ifade edilmiş..
Saygılarımla Sayın Balıkçı..
|