View Single Post
Eski 12-11-2014, 10:43   #27
acropora
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-08-2006
Şehir: ADANA
Mesajlar: 68
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat_Erdogan27 Mesajı Göster
Anlatmak istediğimi anladınız sanırım bu bileşenler magnezyum olsun sülfat vb... yapay ürünler mi yoksa doğa bulunan şeylerden ayrıştırılan ürünler mi
Ben topraksız tarıma hakim biri değilim ama kimya bilgim ile ve bir doktor olarak kişisel fikrim:
Topraksız tarımda kullanılan bu kimyasallar elementler ya da bazı bileşikler. Bunların doğal ve ya yapay ayrımı mantıklı olmaz. Örnegin potasyum doğada saf olarak zaten bulunmaz. Potasyum tuzları olarak bulunurlar ama saf olmadıkları için değişik yöntemlerle saflaştırılırlar.
Önemli olan bu kimyasalların saflık düzeyleri. Kullandığınız kimyasallar sanayi ölçeğinde, gıda düzeyinde ve ya analitik saflıkta olabilirler. Analitik saflıkta üretilen kimyasallar bu iş için mümkün olmayacak kadar pahalı olduğu için ben gıda düzeyinde saf olan ürünlerin kullanıldığını umuyorum. Çünkü Merk ve benzeri güvenilir bir markanın analitik saflıktaki ürünlerinin kilosu 20 E + KDV civarıdır.
Ayrıca bir diğer hususda saflığın oranını oluşturan diğer kimyasalların ne olduğudur. % 99.8 Saflıktaki bir KCl ün saf olmayan 0.2 lik kısmının ne olduğu önemli. Gerisi NACl ise sorun yok ama ağır metallerden oluşuyorsa bu sağlıklı olmayacaktır.
Solusyonu kendisi hazırlayan arkadaşların temin ettikleri kimyasalları en azından gıda saflığında olanlardan seçmelerini öneririm.
Ne olursa olsun içerisinde ne olduğu hakkında hiçbir fikrimizin olmadığı toprakta yetişme yerine içerisindeki tüm kimyasalları kontrol etme şansımızın olduğu topraksız tarımda ürünlerin daha güvenli olabileceğini düşünüyorum. Tabi solusyonlar dışındaki yardımcı ekipmanında sağlıklı seçilmesi durumunda.

acropora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön