View Single Post
Eski 09-11-2014, 09:21   #8
fyodor
Ağaçsever
 
fyodor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 79
cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sayın fyodor sayfanız hayırlı olsun. Yukarıda cümlenize katılıyorum. Bu sene bal sağımı yaparken bir abinin sandığını açtık, arılar saldırmaya başladı. Elbiselerden dahi iğnelerini geçirmeye başardı. 2 günde tüm kovanların yapmadığı eziyeti 1 kovan arı 5 dakika içinde yaptı. Diğer arılardan biraz daha bal yapar ama eğlenceye gerek yok

Bereketli sezonlar dilerim..
Sn İsmail Kuzucu öncelikle teşekkür ederim. Bu sayfadan arılarla ilgili güncel gelişmeleri fotoğraflı bir şekilde paylaşmaya çalışacağım. Umarım aramızdan birilerini arıcılığa teşvik etmiş olurum. Benim de saldırgan olan bir kovanımın çok iyi bal verdiğini söyliyebilirim. Ancak bu kovan, yalnızca açıldığında saldırganlık gösteriyor. Bal tutumu arttığında, arıların da kıskançlığının artığını söyliyebiliriz. Bu durumda, işçi arılar saldırabiliyor.

Malesef toplumumuzda arı sokmalarının bazı hastalıklara iyi geldiği ya da direnci artırdığı söylenmekte. Bunun tam aksini bizzat ben yaşadım ve acilde serum ile kendime geldim. Arıcılığa başladığımdan beri çeşitli zamanlarda çok fazla arı sokmasıyla karşılaştım. Geçen seneye kadar hiç bir olumsuzluk yaşamamışken, bir tek arı sokması ile acil servise gitmek zorunda kaldım. Arı sokmalarından kesinlikle uzak durmalıyız. Tedavi ile ve zehirden uzak durarak vucut direncimi artırdığımı söyliyebilirim. Artık daha dikkatliyim. Bazı videolarda atletle bile arı kontrolü yapanlar görüyoruz. Bu arıcılığa başlayanlar için gerçekten kötü bir örnek.

Ben de size bereketli sezonlar dilerim İsmil Bey.

fyodor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön