View Single Post
Eski 09-11-2014, 00:39   #402
sedail
Ağaç Dostu
 
sedail's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 159
Kış gelmeden her sene acı sos yaparım. Makarna ve et yemekleri yanında, her sabahta kahvaltı sofrasında severek tüketiyoruz.
Vereceğim ölçüler not aldığım sürekli kullandığım ölçüler miktar olarak biraz fazla, yarı yarıya azaltabilirsiniz. Acısı biraz fazla gelebilir bence sadece Serrano kullanıp Habanero eklemeyin.


10 kg Domates
6 kg Kırmızı Kapya Biber
500 gr Serrano
8-10 Habanero
1 bütün Sarımsak
2 su bardağı Zeytinyağı
2 su bardağı Sirke
1 çorba kaşığı Kekik
1 çorba kaşığı Kimyon
1 tutam taze Fesleğen
Tuz

Domatesler robotta çekilerek büyük bir tencereye konur 10 dk kaynatılır.
Kırmızı biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılarak robotta çekilir ve 10 dk kaynamış olan domateslerin üzerine eklenir.
20 -30 dk daha kaynatıldıktan sonra Serrano, Habanero ve sarımsaklar ilave edilip kaynatmaya devam edilir.
Suyunu çekince zeytinyağı , sirke ve tuz konur 10 dk daha kaynatılıp baharatları eklenir karıştırılıp hemen ocaktan alınır 5 dk kadar bekletildikten sonra kavanozlara doldurulur ve ters çevrilip soğumaya bırakılır.


3 Yaşındaki Bhut Jolokialarımın üzerlerindeki son biberler toplanmaya hazır,
unutmazsam bir fotoğraflarını çekip eklerim.

sedail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön