View Single Post
Eski 06-11-2014, 09:41   #6
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Teşekkürler Sayın Sakaki,

Bodur değil normal oya. İstanbulda bahçede 2 yılda sıfırdan bu hale geldi, Adanada ki gelişimi daha da muhteşem olur. Bodur olanlar çok yavaş gelişiyor, EGEde bodur oya vardı ama tenekedeydi yer yokluğundan taşıyamadım.
Bodur oyanın beyaz, leylak, pembe olmak üzere 3 rengi var. Gelişmiş bir oyaya 2 renkli aşılamak(pembe beyaz veya lila beyaz) lazım bu şekilde yapılmış güzel örnekler var amerikada. Kargolanacak gibi birşey bulursam alıp size göndereceğim yazın.

İyi çalışmalar dilerim...
Teşekkür ederim sn sagol
Aslına bakacak olursanız oya ile çalışmayı çok da istemiyorum. Sebebi ise, benim elinde tek bir tane olan oyanın çok ama çok hızlı gelişiyor olması! Malum hayat koşuşturmacasından ötürü bitkilerime çok fazla zaman ayıramıyorum ve bodur olmayan oya da çok ama çok hızlı gelişiyor ve yetişmekte zorlanıyorum.

Henüz birkaç cm uzunluğunda yeni çıkmış bir sürgün ile 3-4 gün sonra hafta sonu ilgileneyim (tellemek şekillendirmek vs. için) dediğimde, hafta sonu geldiğinde bir de bakıyorum ki neredeyse 1 cm kalınlığında ve 60-70 cm uzunluğunda bir dal haline gelmiş ve dolayısıyla tellemek de biçimlendirmek de mümkün olmuyor.

O yüzden aklımdaki düşünce: bendeki gelişmiş gövdeli oyaya (Sakaki / Oya Ağacı (Chokkan Tarzı)) değişik noktalardan bodur oya aşılamak!

Olmadı bu oyayı daha küçük bir bonsai saksısına şimdiden alırım ki yavaş gelişsin. Bunu gül adayım (Sakaki / Gül) için de düşünmüyor değilim. Siz ne dersiniz, hangisi mantıklı olur sizce?

İyi çalışmalar dilerim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön