View Single Post
Eski 03-11-2014, 11:55   #18
doktor2005
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-03-2013
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Sayin doktor2005,

Benim bahçem de Kocaeli sınırları içinde. Ve 7 adet dut ağacım var ve hepsi yapraklarını tamamen döktüler.

Sorunuza cevap verebilmek için üstadların bilmek istedikleri birkaç şey olacaktır sanırım. Ağacınızın yaklaşık bölgesi, mini klima bir bölgede olup olmadığı gibi sorular. Eğer benim bahçe gibi -5,-8 santigrad derece gibi kışları gören bir yer ise budamayı Şubat sonuna bırakın. Eğer Marmara denizine Çatalca gölüne yakın bölgelerde iseniz en iyisi siz ağacınızın parmak kalınlığındaki bir dalını budayın ve ağlayıp ağlamadığına bakın(şaka değil). Eğer süt veya su kıvamında bir akıntı olmuyorsa budayın. Ancak budama sonrası kalın dallara aşı macunu sürüp bordo bulamacı ile ağacı yıkayın.

Ben uyguladığım ve iyi sonuç aldığım durumu yazdım. Daha iyi bilgileri bu işin üstadı sayın Nuri Mürvet e ilgili başlıkta veya özel olarak sorarsanız, size detaylı bilgileri sunacaktır.

Her şey gönlünüzce olsun.
Osman bey öncelikle bu cevabınız için çok teşekkür ederim.Dediğinizi yaptım ve gördüm ki budanan daldan süt gibi bir sıvı aktı.Bulunduğum yer Başiskele ve kışın hava sıcaklığı sıfırın altına hiç inmiyor.en düşük 7-8 derece oluyor.Şimdi sizce budama işini ne zamana yapmalıyım?Teşekkürler

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen doktor2005 : 03-11-2014 saat 12:59
doktor2005 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön