View Single Post
Eski 30-10-2014, 17:15   #491
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Kaktüsleri sulamayı bırakmalımıyım arkadaşlar? Bu konuyu net olarak bilmiyorum. hangi ayda sulamayı kesip, ne zaman su vermeye başlıyoruz? Tam barıştır derken küsmeyeyim kaktüslerle
Bu konunun ilk mesajından alıntı:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kagan Mesajı Göster
Sulama: Kaktüslere su verilmeye dinlenme döneminin bittiği Şubat-Mart aylarında seyrek olarak (yaklaşık 15 günde bir) başlanır. Ancak çiçeklenecek bitkilere tomurcuklar iyice irileşinceye değin su verilmemelidir. Yazın bitkiler 4-5 günde bir bolca sulanarak saksı toprağının suya iyice doyması sağlanmalıdır. Sıcak havalarda üzerlerine su püskürtülmesi yararlı bir önlemdir.

Sonbaharda verilen suyu yeniden azaltılmalı, kışın (dinlenme ve tomurcuk oluşumu döneminde) ise özellikle soğuk yerlerde bulundurulan kaktüslere hiç su verilmemelidir. Çünkü, bitkiler bu dönemde su gereksinimlerini, gövdelerinde depoladıkları kendi özsularından karşılarlar.

Ancak, Kasım-Şubat ayları arasında sıcaklığın 10 oC’den daha yüksek olduğu yerlerde bulundurulan kaktüslere ayda bir püskürtme ile çok az su verilebilir. En uygun sulama suyu pH derecesi 4,5-6,5 olan yağmur suyudur. Yağmur suyu sağlanamazsa, çeşme veya kuyu suları en az 24 saat dinlendirildikten sonra kullanılabilir.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön