View Single Post
Eski 28-10-2014, 11:57   #36
aysozbek
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-05-2010
Şehir: dalaman
Mesajlar: 66
Selamlar,

bu yıl tohum paylaşım etkinliğinden oldukça fazla talebim oldu. Açıkçası herhangi bir sebzeyi üretip tüketmektense kaynağını bildiğim, hibrit olmayan bir sebzeyi tercih ettiğim için bu yolu seçtim. Bazı internet sitelerinde geleneksel tohum olduğu söylenen tohumlar var ama henüz o tohumları alıp almamak konusunda kararsızım.

Daha önce bir kez forum aracılığı ile 2011 yılı sonunda clematis tohumu edinmiştim ancak araya giren sağlık sorunlarım, zorlu bir hamilelik ve sonrasında gecemi gündüzüme karıştıran dünya tatlısı bebeğim yüzünden var olan çiçeklerimle bile ilgilenemez duruma geldiğim için bu tohumla da ilgilenemedim. O dönemde foruma da giremedim zaten.

Artık bebeğim biraz büyüdü ve ben tekrar bitki-toprak maceralarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Üstelik artık oğluma doğal sebzeler yedirmek gibi bir motivasyona da sahibim. Bu yıl Kocaeli'nde patronumun bahçesinin bir bölümünü kendimiz için bahçe yapma imkanına da sahibim. Dolayısıyla tohum paylaşım etkinliğinden edindiğim ve çevremden toparlayabildiğim yerli tohumlarla bir sebze bahçesi oluşturmak niyetindeyim. Umarım sizin de yardımlarınızla bu niyetimde başarılı olurum ve ben de önümüzdeki yıl hem bu etkinlikten aldığım hem de kendi ürettiğim yerli tohumları paylaşabilirim.

Bu mesajımın tohum paylaşan üyelerdeki olası şüpheleri ortadan kaldırmasını umut ederim. Her tohumun büyük bir bilgi birikimi, emek ve sevgi ile üretildiğinin ve tarafımca bunun takdir edildiğinin de bilinmesini isterim. Tohum paylaşan üyelere şimdiden teşekkür ederim.

aysozbek Çevrimdışı   Başa Dön