View Single Post
Eski 28-10-2014, 11:50   #18
yarenimex
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın pitanelli mesajınızı geç farkettim. Güneş enerjisi kollektörleri ( pasif) hakkında biraz daha açıklama yapabilirmisiniz. Yani bu sistemle ısıttığınız suyu evinizdeki kalorifer tesisatınamı bağladınız... Siz evde olmadığınız sürede sistem çalışmaya devam mı ediyor.
Sayın Hoşseda, sayın Pitanelli'nin önerisi çok yerinde. Bu sistemle genellikle su ısıtması yapılmaz(istenirse sıcak su eldesi de mümkün olabilir elbette), evin içinin havası ısıtılır. Pasif kollektörün kurulacağı kışın en çok güneş alan duvara biri tabana yakın biri biraz daha yüksekçe olmak üzere iki küçük pencere yapılır.
Bu küçük pencerelerin yapıldığı duvar yüzeyi dışardan (sera benzeri bir uygulamayla) kapatılır. Bu küçük pencereler dışardaki bu kapalı uygulamaya bağlanır.Tabana yakın olan küçük pencereden soğuk hava duvarın dış yüzeyindeki seraya iner , orda ısınan hava üst pencereden evin içine girer. Bu şekilde bu devirdaim ile eviniz eşyalarınız duvarlarınız ısınır. Akşamları ve güneş olmayan günlerde küçük pencerelerinizi içerden kapatarak kullanırsınız.

Ben evimi yaparken bu pencereleri yaptırdım ama mantolama düşüncem nedeniyle şimdilik duvardaki dış yüzey uygulamasını yapmadım.İlerde yapacağım kısmet olursa. Güneşli günlerde kışın gündüzleri hiç yakıt kullanmadan ısınmayı umuyorum. Sözünü ettiğim köşe oluşturan iki duvar kışın
yaklaşık sekiz saate yakın güneş alıyor.. Pasif solar ısıtma olarak incelemenizi öneririm..

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön