View Single Post
Eski 27-10-2014, 22:30   #62
gokselates
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-09-2014
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 3
Bir menekşe sever olarak çimlenmiş menekşelerinizin, ve çiçek açma aşamalarında resimlerini görmek isterim buradan paylaşan olursa beni çok mutlu eder.
Ben üniversite yıllarında epey menekşe baktım ve çoğaltmış ve eşe dosta da dağıtmıştım.
Çok kolaydır bakımı ayni zamanda da çok ta zor
Sobalı evleri sevmezler fazla kaloriferli evlere bayılırlar sabah veya akşam güneşi görmeliler mutlaka karanlıkta olmaz direk güneşte de yaprakları hassastır, suyu da fazla verildi mi çürür narindir, az verirsen solar dengesi çok hassastır. Yaprağına su deyip güneş gördümü yaprağını yakar, ihmale gelmez. Ben tohumdan üretildiğini bilmiyordum.
Alt kart olan yaprakları koparıp bu sararıp bozulan yaprakları çay bardağında çiçeğin yanında uzun süre suda bekleterek filiz patlatmasını sağlar ve müthiş yeni yavrular alırdım bazen hepsi çürürdü yaprakların sanırım her zaman olmuyor ama bazende, genellikle hepsi eksiksiz can bulurdu yaprakların ve ilk sene ve birkaç sene müthiş gelişip çiçek açarlardı sonra gelişim yavaşlardı tabii saksı değişmeli vs vs detaya inince çok teferruatlıdır bakımı basit gibi görünsede, Geçen gene dayanamadım aldım ama annem kardeşime hediye etmiş oda sağ olsun kimin kardeşi coşturdukça coşturmuş keratayı inanamadım omu bu bizim ufaklık kocaman olmuş dedim. Zevkli iş bende sizden bu işte resim ve bana yakın olan var ise parası ilen bile olsa tedarik edip bu güzelliğe ortak olmak isterim katlı mor olanını üretirdim müthiş bir görünüştü bir kokusu eksik oda varsın olmasın, Evimizin yakında çürük söğüt ağacı vardı onun gövdesinden kuru ve kurt yemiş ağaç tozları ile toprak hazırlardım ona sade su ve bu söğütün gövdesini yiyen kurtların ve çürümüş yapraklardan oluşan toprakta gevşek bir toprak olur müthiş bir gelişim sağlar tecrübe ile sabittir.
Detaylı bilgi isteyenle bilgi ve deneyimimi paylaşabilirim.

gokselates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön