View Single Post
Eski 27-10-2014, 06:10   #22
Archi
/
 
Giriş Tarihi: 08-03-2014
Şehir: Ankara,Giresun
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Oneride bulunup bulunmayacaginiza siz karar verirsiniz. Ben de simdi "'onerimle ilgili yorum yapmayin' mi demek istiyorsunuz?" mu diyeyim?

Tohumlarin forum yonetiminde toplanmasi, yonetim kadrosunun durustlugunden bagimsiz olarak, sakincali. Daha once tohum dagitimini yapsin diye tohumlarin emanet edildigi kisi, tohumlari alip baska bir yerde kendi kafasina gore dagitti; tecrube edilmis birsey var. Burda yonetim, uyelere bir imkan sagliyor ve ulasimin duzenli sekilde saglanmasi icin tohumlarin sadece dagitimini organize ediyor.

Sizin ahbap cavus iliskisi iddianiz dogru degil. Eger forum sayfalarini gezerseniz, etkinlige tohum gonderenlerin icinde bircok kisinin birbiriyle iletisiminin minimum duzeyde oldugunu da gorursunuz. Oyleyse bir uye, cok da fazla hukukunun olmadigi bir baska uyeye niye tohum gonderir (ki Sn MeyveliTepe de gecen seneki istatistikler bakimindan talep karsilama oraninin %91 oldugunu soyledi)? Yanitini ben vereyim: Onemli olan, geleneksel tohumlarin sirkulasyonunu, turunun onde gelen bir etkinlik formati icinde arttirmak. Yani burda tohum alisverisiyle kisisel tatmin tabii ki soz konusu ama esas olan daha genis yurekli bir amaca hizmet etmek.

Son olarak, 300 tohum talep ettiyseniz ve 20 tanesi size gonderilmediyse, seneye en iyi ihtimalle 280 tohumla etkinlige katilma potansiyeliniz var. Bunun onda biriyle bile katilsaniz, sirkulasyona buyuk katkiniz olacak. Ustelik size gelmeyen 20 tohum, sonraki sene baskalari eliyle de size bir sekilde ulasir. Ben size gondermedim, A'ya gonderdim, A tohumu cogaltacak ve seneye tohumunu paylasacak, siz de seneye A'dan alacaksiniz, degil mi?

e ve f maddeleriyle ilgili nasil bir celiski yasiyorum, anlamadim.
Faydalı bir sonuç getirmeyecek tartışmaların zaman ve enerji kaybı olduğunu düşündüğüm için cevabınıza cevap vermeyeceğim. Cevap, cevap hakkı doğuruyor.Bu tartışmanın da sonunun iyiye gitmeyeceğini görüyorum.

Ben yine site yöneticilerinden şunu talep ediyorum. Kotası dolan tohum paylaşımcıları ve kimlere tohum verdikleri bildirilirse kotası dolmayan paylaşımcılardan tohum talep edilebilsin. Böylece aynı tohumdan farklı farklı paylaşımcılardan taleb edilmesinin de önüne geçilmiş olur.

Sayın TCM mesaj kotasına 1 kaldı. (10-9=1)

Archi Çevrimdışı   Başa Dön