View Single Post
Eski 27-10-2014, 04:57   #19
Archi
/
 
Giriş Tarihi: 08-03-2014
Şehir: Ankara,Giresun
Mesajlar: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Bir bakima "once gelen kapar" mantigiyla olmamasi icin de mevcut sistem olusturulmustu. Eger once gelen alirsa, is yine tohum paylasan kisinin insiyatifine birakilmamis oluyor. Once gelen degil, paylasan kisinin tercih ettigi uyeler tohum aliyor. Bu tercih konusunda da ince bir cizgi cizmek gerekir diye dusunuyorum. "Ben almadim, niye almadim" "sana gondermedim, gondermeyecegim cunku sen soyle soyle yaptin" seklindeki gorusler uzun zamana yayilip belli bir birikim yaratirsa, etkinlige belki bu sene degil ama ilerleyen donemlerde olumsuz etkileri olur. Simdi A kisisi B kisisine belli bir tohumu belli bir nedenden dolayi gondermez sonra B kisisi bunu kisisel bir nedene baglayip seneye A kisisinin talebini karsilamaz ve bu tartismaya diger uyeler de katilirsa genel anlamda kolleksiyoner/kurator ruhla yurutulen bu etkinligin tadi kacar. Yonetimin uyelere tohum dagitiminda belli kurallari dayatmak istememesi, irrasyonel birtakim nedenleri one surerek etkinligin genis bakis acisinin daraltilmasinin onunu acmamali kanaatini tasiyorum. Bu sekilde, yonetimin iyi niyetine de saygi gosterilmis olur. Herkesin belli nedenleri vardir ve kendine gore bu nedenleri genel isleyisi bozmadan kullanir, kullandi, kullaniyor.

Dikkat ederseniz, bu bir takas etkinligi de degil. Eger oyle olsaydi, her tohum gonderenin tohum talebinin mutlaka karsilanmasi gerekirdi. Burdaki sistemin uyeler ve yonetim acisindan daha once yasanan sorunlardan cikarilan dersler dogrultusunda olusturuldugunu da belirtmeliyim.
"Ben almadim, niye almadim" "sana gondermedim, gondermeyecegim cunku sen soyle soyle yaptin" seklindeki gorusler uzun zamana yayilip belli bir birikim yaratirsa, etkinlige belki bu sene degil ama ilerleyen donemlerde olumsuz etkileri olur".

Önerim sanki böyle bir olumsuzluk doğuracakmış gibi bir yaklaşım olmuş. Önerdiğim sistemde tamda bunu dile getirmeye çalışmıştım. Tohum verme kriteri başvuru önceliğine göre olursa ahbap çavuş ilişkisinden çıkılmış olurdu. Birde kotanın dolduğu görülürse boşu boşuna o paylaşımcıdan tohum talep edilmezdi.
Ben açıkcası tohumlar LojistikMerkezinde toplanıyor oradan objektif şekilde talep edenlere dağıtılıyor zannediyordum.

Hatta 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipler de paylaşımcıyla talep edenin diyaloğa girmemesi için telefonların bile gizli tutulmasından basediliyor.

"e) agaclar.net, süreçte görev alan kişilerin tohum paylaşımı ile ilgili olarak talep sahiplerine herhangi bir telefon erişimini gerektirmeyecek şekilde planlama yapar.

f) Kargolama sebebiyle paylaşımcı ve talep sahiplerinden alınan kişisel bilgilerin gizliliğini temin eder, bu bilgilerin amacı dışında kullanılmaması için gereken her türlü tedbiri alır ve süreç tamamlandığında sadece kargo için kullanılmış olunan isim, adres ve telefon bilgilerini imha eder."

Ben yazınızda çelişkiler görüyorum.

"Herkesin belli nedenleri vardir ve kendine gore bu nedenleri genel isleyisi bozmadan kullanir, kullandi, kullaniyor." ? Öneride bulunmayın mı demek istiyorsunuz.

Archi Çevrimdışı   Başa Dön