View Single Post
Eski 27-10-2014, 03:32   #18
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bir bakima "once gelen kapar" mantigiyla olmamasi icin de mevcut sistem olusturulmustu. Eger once gelen alirsa, is yine tohum paylasan kisinin insiyatifine birakilmamis oluyor. Once gelen degil, paylasan kisinin tercih ettigi uyeler tohum aliyor. Bu tercih konusunda da ince bir cizgi cizmek gerekir diye dusunuyorum. "Ben almadim, niye almadim" "sana gondermedim, gondermeyecegim cunku sen soyle soyle yaptin" seklindeki gorusler uzun zamana yayilip belli bir birikim yaratirsa, etkinlige belki bu sene degil ama ilerleyen donemlerde olumsuz etkileri olur. Simdi A kisisi B kisisine belli bir tohumu belli bir nedenden dolayi gondermez sonra B kisisi bunu kisisel bir nedene baglayip seneye A kisisinin talebini karsilamaz ve bu tartismaya diger uyeler de katilirsa genel anlamda kolleksiyoner/kurator ruhla yurutulen bu etkinligin tadi kacar. Yonetimin uyelere tohum dagitiminda belli kurallari dayatmak istememesi, irrasyonel birtakim nedenleri one surerek etkinligin genis bakis acisinin daraltilmasinin onunu acmamali kanaatini tasiyorum. Bu sekilde, yonetimin iyi niyetine de saygi gosterilmis olur. Herkesin belli nedenleri vardir ve kendine gore bu nedenleri genel isleyisi bozmadan kullanir, kullandi, kullaniyor.

Dikkat ederseniz, bu bir takas etkinligi de degil. Eger oyle olsaydi, her tohum gonderenin tohum talebinin mutlaka karsilanmasi gerekirdi. Burdaki sistemin uyeler ve yonetim acisindan daha once yasanan sorunlardan cikarilan dersler dogrultusunda olusturuldugunu da belirtmeliyim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Archi Mesajı Göster
Sayın İsmail Kuzucu öncelikle merhaba. Sizden de baya tohum talep etmişim.
Burada tohum paylaşımınız için size de teşekkür ederim.

Yukarıdaki yazınızdan aklıma söyle bir fikir geldi. Tohum paylaşanlara ne kadar talep geldiğini ve tohum kotasının dolup dolmadığını göremiyoruz. Acaba sistem bunu otomatik yapamazmı. Aynı tohumdan birkaç arkadaş paylaşıyor. Böylece kotası dolmuş tohumu seçmemiş oluruz. Önce gelen kapar sistemi.
Site yöneticilerinin dikkatine.
Sevgilerimle

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön