View Single Post
Eski 26-10-2014, 08:15   #11
Archi
/
 
Giriş Tarihi: 08-03-2014
Şehir: Ankara,Giresun
Mesajlar: 11
@TCM “sende hakılsın be ya” diyeceğim yine kızacaksınız. Sonu faydalı olacaksa tartışalım. Kırmadan, dökmeden, iğneli laflar sokmadan. Şaka biryana haklı olduğunuz taraflar var. Tohumlarınızın nereye gittiğini, ekilip ekilmeyeceğini merak ediyorsunuz. Tohumlarınız sizin çocuğunuz gibi olmuş. Belli ki çok emek harcıyorsunuz. Fakat evden fırça yiyip hırsınızı burada çıkarmayın.
Olaya birde şu açıdan bakmak lazım. Adam manyakmı, burada zamanını ayıracak, Tohum Paylaşım Etkinliğine girecek 2014-2015 kataloglardan kim tohum paylaşıyor onu bulacak, sonra tek tek tohum seçecek , Meşhur Lojistik Merekezi ne özel mesaj atacak mesajın gidip gitmediğini çözemeyecek tekrar atacak, yine emin olamayacak tekrar atacak (4kez) sonra belki gitmiştir diyerekten tohumlar elime geçecek mi diyerek bi umut bekleyecek. (Bunu çözene kadar 2.Lisans Üstüyü yapardım bırak Üniversite bitirmeyi) Bunları başarıp her tohum talep eden TC Vatandaşı bu tohumu eker kardeşim.
Sayın nkutsaya aynen katılıyorum. Satacak bile olsa benden yerli tohum talep eden herkesle tohumumu paylaşırım. Sonuçta bu ürünlerden yine benim memleketimin insanları istifade edecek.
Sitenize yeni üye olmuşum, severek okuyorum ve çok şey öğreniyorum. Katkısı olan herkese bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Bende ceviz bahçesi kurulumu, bağ evi yapımı, damlama sulama, solar enerji konularında tecrübelerimi zaman buldukça inşallah paylaşacağım.
Sen niye tohum paylaşmıyorsun diye düşünen arkadaşlarıma açıklayayım. Ceviz için tarlayı 3 yıl önce aldım ancak adam edebildim. Sebze dikmeye bu sene başlıyorum. Önümüzdeki yıllarda inşallah başarılı olursam tabii ki tohumlarımı seve seve sorgusuz ve sualsiz ve tabiî ki makul miktarlarda paylaşırım.
Tüm cesaretimi toplayarak tohum talebinde bulunuyorum. Kendimi cesaretlendirmek için kötü bir şey istemiyorum ki, yerli tohumlarımızın ekilip çoğalmasında benimde katkım olacak diye kendimi cesaretlendirip istiyorum. (Biraz fazla olmuş ama emin olun iyi ellere geçecek. )
Sonra bir bakıyorum ki bir arkadaşımız,
“Çok merak ettim.Bu tohumları nasıl değerlendirecekler.biraz daha inceleyip o kişilerin bahçaleri olmadığınıda fark ettim. Onlar kendilerini bilirler cevap bekliyorum.”,
“Yıllardır forumda olmalarına rağmen mesaj sayıları 10 u geçmeyen talepçiler gibi.”

Bu yazılar karşılığında yazma gereği duydum.

İnsan gerçekten kırılıyor ve istediğine isteyeceğine bin pişman oluyor.

Verene de, vermeyene de teşekkürler.

Sevgilerimle.

Archi Çevrimdışı   Başa Dön