View Single Post
Eski 25-10-2014, 07:25   #6
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Archi Mesajı Göster
Sayın TCM, Tohum talep etme kriteri asgari kaç mesajdır, öğrenebilirmiyim?
Ben kendimi tanıtmanın dışında hiç mesaj göndermedim. Fırsatım olmadı, zamanım olmadı, yazacak bir şeyim olmadı vs. ama çokça da tohum talebinde bulundum. İsteyenin bir yüzü kara.
Sayın sevoş 60 dekar ceviz bahcem var ve aralarına dikmeyi düşünüyorum sizce yeterlimi? (talep ettiğim tohum 1/60 ını ekmez)
Sayın TCM birçok tohum paylaştığınızı görüyorum sizi tebrik ve takdir ediyorum.
Ancak attığınız bu mesajla yaptığınız paylaşımın değerini bir anda sildiniz. "İyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir." diye ne güzel bir ata sözümüz var.
Sizden 3 adet tohum talep etmişim talebimi iptal ettim.
Ben tohum talebi için siteye üye olmanın yeterli olduğunu zannediyordum,
eğer değilse talebimden vazgeçiyorum.
Sevgilerimle.
Sayın Archi,

Talep etmek için mesaj sayısı yoktur. Eğer tohum dağıtan üyenin elinde az tohum var ise bu .eşidin çoğalmasını sağlamak için en uygun kişiye vermesi gereklidir. 3-5 mesaj yazan kişilerin bahçeleri hakkında bilgimiz olmayabilir. Bahçesini bildiğiniz bir kişiyemi tohum yollamak istersiniz bilmediğiniz birisine mi?

Mesela bir paylaşımcı tohumu için 20 kişi olarak belirtme yapmış, talep sayısı 52ye kadar gelmiş. Paylaşımcı bazı kişileri silmek zorundadır. Sayın Meyvelitepe zaten önceki mesajlarda bunu belirtmişti. Paylaşımcı kendi belirlediği kişilere veya belirli bir sıralamada tohumları ayırabilir.

Konu böyle iken tartışmaya bile gerek yok. Keşke tohumlar sınırsız olsada tüm üyeler yararlansa..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Başa Dön