View Single Post
Eski 24-10-2014, 16:28   #113
Lathspell
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 336
Merhabalar, öncelikle sayın merdefe sizi girişiminiz için kutluyor, paha biçilmez tecrübelerinizi de paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ediyorum. Tüm sayfaları okudum, tabi şu an çalışma yapılacak serayı kurmuş olmadığım için besin eriyikleri ve eklenen elementlerle ilgili detay bilgileri ayrıntılı incelemedim. Ancak bir ziraat mühendisi de olmadığım için içine girmeden o detayın bana bir faydası şu anda olmazdı zaten. Bu arada genel oluşuma ve özellikle eriyiklere ısrarla katkı sağlamış sayın ateş kaptan, sayın Kudret Tezel ve isimleri aklıma gelmeyen diğer üyeleri de tek tek kutluyorum, forum kavramının en yararlı ve düzgün işlediği sayfalardan biri olarak çok sevdiğim ve benimsediğim ağaçlar.net sayfasını güzelleştiren ve besleyen can damarlarısınız. Bravo

Sorularım mesajlarınız arasında sanıyorum çok acemice görünebilir, lütfen cehaletimi mazur görünüz. Bunca paylaşımınız içindeki alçak gönüllülüğe sığınarak soruyorum...

Öncelikle sayın merdefe:
1-Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz, F1 olarak sınıflandırılan tohumlar sanırım organik ya da bir alt katmanı olan ekolojik tarımda kullanılan tohumlardan olmuyor? Bu anlamda domateslerinizin lezzetleri, dalda kızardıktan sonraki ve toplandıktan sonraki dayanma süreleri nasıldı?
2-İkinci denemenizde domates çeşidinizi neden değiştirme ihtiyacı duydunuz?

Sayın merdefe ve lütuf gösterecek tüm değerli üyelerimize:
3-Bu formüllerde kullanılan malzemeler ekolojik ya da sertifikalı tarım için uygun maddeler midir? Uygun olmayanlara -varsa- alternatif olarak bu tarz tarımda neler kullanılabilir? (En son eklenen silisyum da dahil olmak üzere.)
4-Isıtma değerlerindeki düzenlemelerle (hesaplarıma göre son rekolte max. 8,5 ton civarında olsa gerek) yüzde hesabıyla ya da daha subjektif değerlerle de olsa ne kadar hasat artışı beklenebilir?
5-Çift ekim sistemiyle normal ekime oranla ne kadar hasat artışı beklenebilir? Dezavantajları var mıdır?
6-Bu türlü tarım için sadece sırık domates çeşitleri kullanılması şart mıdır? Yatak denilen türlerin adaptasyonu da çok büyük rekolte kaybı yaşanmadan uygulanabilir mi?
7-Domatesin yetiştirildiği bu tarz bir serada SUDA yetiştirilecek boru sistemi de kurularak (Hidroponic sistem) marul, turp, biber, çilek gibi sebze meyvenin aynı ortamda yetiştirilmesi için engel var mıdır?

Saygılarımla.

Lathspell Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön