View Single Post
Eski 23-10-2014, 23:04   #1
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Vetman996/ Minyatür Bahçe Denemelerim

Değerli Dostlar Merhaba.

Günlük yaşamın stresinden bir nebze kurtulabilmek veya stressiz bir hayat sürebilmek için hobi sahibi olmak gerekiyor bence. Ruhen dinlenmek için mini bahçe yapımını öneririm size. Çünkü hem yapımı hem de izlemesi zevkli. Kafandaki düşüncelerden kurtulmak için birebir.

Agaclar.net müdavimlerinin en çok ilgi gösterdiği konulardan biri de bonsai. Ben de bonsaiye tutkuyla bağlandım, bir çok fidanlar edindim ve gördüm ki çok uzun zaman isteyen bir hobi. Minyatür bahçe ise bonsai ile akraba sayılır. Minyatür bahçe bonsai için ilk adım kursu gibi. Bunda başarılı olan bonsaide de başarılı olur.

Bonsai için yetiştirmeyi düşündüğünüz fidanları minyatür bahçenizde yetiştirebilirsiniz. Ağaç belirli olgunluğa gelince de bonsai saksısına alabilirsiniz mesela. Aslında bana penjing daha sıcak geliyor. Minyatür bahçemi penjing olarak sunmayı çok isterdim ama biz daha yolun başındayız. Öğreneceğimiz çok şey var.

Minyatür bahçe denemelerimden ilki kaktüs-sukkulent ağırlıklı oldu. Daha sonra cam fanus içinde hatta ampul içinde de denemelerim olacak.

İlk denemem aceleye geldi ve henüz bitirmedim ama ben yine de yayınlamak istedim. Havuzun yanına masa sandalye gelecek, ayrıca tepeye de ev inşa etmeyi düşünüyorum.

Uzun zamandır bu kadar zevkli bir uğraş içinde olmamıştım. Masamın üstünde, elimin altında bahçem ve ben hayal gücümü kullanıyorum.

Tavsiyelerinizi ve olumlu eleştirilerinizi her zaman bekliyor olacağım.

Sevgiyle kalınız...

Eklenen Resimler
    
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön