View Single Post
Eski 23-10-2014, 17:47   #12
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatsalı Mesajı Göster
Yeni aldığım LUTİNO cinsi muhabbet kuşunun resimleri... Cinsiyetini bilmediğimden dolayı tecrubeli arkadaşlardan yardım bekliyorum....Genel kanı Lutino ve Albino kuşların %95 i dişi oluyomuş...

işte cinsiyetini merak ettiğim minik dostum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Sevgili Hira;
Çocukluktan beri evimizde hayvanlarımız eksik olmazdı babamın kanaryaları, benim muhabbet kuşlarım v.s. Sayın Musk'unda dediği gibi sizin kuşunuz daha çok yavru bu sizin açınızdan çok iyi. Erkek veya dişi yavruyken alındığında bizlere daha kolay alışıyorlar, yavru erkek muhabbet kuşlarında burun rengi pembe ile morun bütün tonlarında olur, kuş büyüdükçe rengi mavi olacaktır, dişilerde ise bu renk yavruyken beyaz ve bejden başlayarak, olgunlaştıkça kahve rengini alacaktır.
Sevgili arkadaşlar beni sakın yanlış anlamayın ama mesleğimden ve deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum ki küçük Çınar erkek.
Losuari arkadaşımız tam olarak erkek ve dişi kuşun burun renginden cinsiyetini anlatmış. Kuşunuzun göz rengi kırmızı. Tabi fotoğrafta yanlış çıkmamış ise. Çok az yeşillik var. Muhtemel lutino. Gördüğüm kadarı ile kuşunuzun burun rengi morumsu. Erkek olduğunu düşünüyorum. Siz daha dikkatli bir şekilde canlısına bakarak tam olarak erkek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön