View Single Post
Eski 21-10-2014, 10:23   #82
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Bence bitkiyi suya yarım saat daldırarak bir defa sulayın ve suyun rengini-kokusunu inceleyin. Eğer suda belirgin sararma/kahverengileşme veya çürük koku yoksa çok endişelenmeye gerek yok. Öte yandan kullandığınız malzeme çok iri parçalı değil. Bu nedenle suyla sürüklenen veya suda eriyen küçük parçalar az bir miktar renk veya koku verebilir.

Beyaz şeylerin mantar olması durumunda sulamayı biraz seyreltmeyi (bir gün daha geç mesela) deneyebilirsiniz, büyük olasılıkla mantarlar böyle şeylere orkidenizden daha hassas

Bu şekilde önerilerim var zira belirgin bir çürüme yok anladığım kadarıyla. Saksıyı boşaltıp geri toplamak bitkinin büyümesini etkileyebilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tranquila Mesajı Göster
Sevgili Charlaux, orkide harcının içinde 0,5 cm çapında beyaz styroporlar var. Ok, bu normal. Ama harca benim koymadığım 1,5-2 mm lik yuvarlak beyaz şeyler oluşmuş. Bunlar styropor parçası mı, sonradan oluşan mantar mı emin olamıyorum. Kökler yemyeşil görünüyor ama bu sonradan ortaya çkan minik beyazlar kafamı karıştırdı... Endişe ettiğim onlar.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön