View Single Post
Eski 21-10-2014, 09:34   #1
mustafakavci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-06-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 8
Adana hobi bahçeleri

Sevgili Agaclar.net üyeleri,

Birkaç gün önce yapılan Adana buluşmasını siteyi çok sık ziyaret etmediğim için kaçırdım ve çok üzüldüm. Neyse ki, Sn.Manifesto ile daha önce buluşma yapılan yerde tanışma ve görüşme fırsatım olmuştu.

Agaclar.net ADANA üyelerinin dikkatini çekeceğini düşündüğüm bir konu hakkında bilgi vermek istiyorum;

Ben de apartman dairesinde oturup bir karış toprakta neler yapabilirim diye zevkle uğraşanlardanım. Balkonumda 30'un üzerinde saksı içerisinde çok değişik çeşit bitki yetiştiriyor ve hep kendime ait küçük bir bahçe hayal ediyordum. Ancak, malum apartman hayatı birçoğumuz gibi beni de imkansızlıklar nedeni ile sıkıyordu. Küçük bir bahçe bile olsa orayı satın almak, su elektrik işlerini halletmek, güvenlik sorununu çözmek gibi bir çok sorun vardı. Bir çok ilde örnekleri bulunan HOBİ BAHÇELERİ Adana'mızda neden yok diye hayıflanıp dururken Adana'da da hobi bahçelerinin açıldığını gördüm. Hemen yerine gidip inceledim. Adana fuar alanından 18km uzaklıkta olan Salbaş köprüsüne varmadan yol kenarında harika bir hobi bahçesi kurulmuş. İçerisinde hobi bahçeleri, kulübeler, büyük bir restoran, piknik ve kendin pişir kendin ye alanı v.s. olan harika bir yer. Üstelik sahiplerinden birisi ziraat mühendisi. Çok ama çok samimi, içten, alkolsüz bir aile ortamı. Restoran, hizmet, kalite, tuvaletler, otopark v.s. her şey harika.

Bahçe ile işleri örneğin çapalama, ekim, dikim, sulama, budama v.s. istediğiniz herşeyi dilerseniz kendiniz yapabiliyorsunuz dilerseniz sizin yerinize onlar yapıyor ve size sadece keyfini sürmek kalıyor. Bahçeler 80m2 civarından 200m2 civarına kadar değişik boylarda ve hepsinde damlama sulama v.s. hazır durumda. Küçük bir de kulübesi var.

Aileniz ve çocuklarınızla harika bir hafta sonu geçirmek için eskiden beri hayalini kurduğum bu güzel yerde hemen bir bahçe kiraladım.

Benim gibi bahçesi, toprağı olmayan ya da diğer nedenlerden dolayı (elektrik su güvenlik v.b.) bahçe merak olan herkesin gidip görmesi gereken bir yer. Hatta yakın zamanda küçük bir midilli ailesi de gelecek ve çocuklar at binebilecek.

Merak eden arkadaşlar isterlerse iletişim bilgilerini de paylaşabilirim. (tabii site kurallarına aykırı değilse)

mustafakavci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön