MALZEMELER:
1- 600 ML SU
2- 50 GR YAŞ MAYA
3- 1 KG UN
4- 30 GR TUZ
5- 80 GR ŞEKER
6- 2 ADET YUMURTA
7- 350 GR YAĞ
8- Tahin (Göz kararı, ağız tadı kararı; hamurun üstünü tam olarak kaplayacak miktar)
YAPILIŞI:
İlk önce 1 kg un ortası boş kalcak şekilde daire şekli verilir. Sonra ortasına 50 gr yaş maya ufalanır. Daha sonra 30 gr tuz, 80 gr şeker, 2 adet yumurta ve 350 gr yağ ihtiva edilir. Sonra içine 250-300 ml su katılır ve hamajenize bir şekilde karıştırılır. Sonra suyun geriye kalanı hamur kıvama gelinceye kadar katılır ve böylece hamur hazır olmuş olur.
Hazır olan hamurlarımızı tezgah üzerinde eşit parçalar halinde kesilir avuç içi ile
yuvarlanıp top haline getirilir. Sonra hamurlarımız daire şekli verilerek açılır.
Daha sonra içine tahin dökülür ve iyice yaydırılır. Sonra üzerine istenilen miktarda şeker katılır.
Daha sonra hamurumuz rulo şeklinde katlanır.
Sonra hamurumuz oklava kalınlığında uzun bir şekilde açılır ve tepsiye dolayarak konur. Üzerine ince tabaka halinde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür(amaç hamurun daha iyi bir şekilde kızarması). Daha sonra üzerine isteğe göre susam veya fındık atılır. Sonra tepsi ılık bir ortama konur ve hamurun mayalanması beklenir. Mayalanmış hamur direk fırına atılır. AFİYET OLSUN...
İşte bu ürünlerin yapıldığı muhteşem yer...