View Single Post
Eski 17-10-2014, 15:41   #30
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Thai, Bhut Jolokia ve Trinidat Scorpion biberlerden çok güzel acı biber salçaları yaptık

Çekirdekleri çıkarılarak közlenmiş ve kabuğu soyulmuş tatlı kapya ve kalifornia biberlerinden 400 gr,

Buharda pişirilip sapı çıkarıldıktan sonra eldivenli elimizle kabuğu sıkılarak (diş macunu gibi) içi çıkarılan acı biberlerden 70 gr,

blender vasıtasıyla parçalanıp, içine biraz tuz ve zeytinyağı ilave edildikten sonra bir tencerede kaynama ısısına getiriliyor. Önceden sterilize edilmiş küçük kavanozlara konup üzerlerine acı biberin çeşidi yazılı etiketlendikten sonra soğumaya bırakılıyor. Soğuduktan sonra buzdolabında +4 derecede 1-2 yıl saklanabiliyor.

Acı salçalar, acılı yemeklere silme yarım çay kaşığına kadar katılabiliyor.
Demiş meyvelitepe...

Bhut Jolokia ve Trinidat Scorpion biberlerden bana da gönderdi. 20-25'er adetti sanırım.

Trinidat Scorpion ile acı beber reçeli yaptım, Bhut Jolokia ile acı tatlı sos.

Dolapta yer olmadığı için farklı bir şey denedim Yapacağım şeylerin konsantrelerini yaptım. Daha sonra kapya biberi ile tatlarını incelteceğim. O kadar acılar ki, kaç kilo kapya gerekecek bilmem tabii

Name:  acibiber1.jpg
Views: 1382
Size:  56.6 KB

Eldiven giyip, mutfak makasıyla saplarını kesip çekirdeklerini çıkardım. Az bir su içinde fazla çekirdeklerin de gitmesini sağlayıp, çiğ olarak blender'e koydum. Biraz su ekleyip tamamen parçaladım.

Daha sonra şeker ekleyip marmelat kıvamına getirdim. Kalan üç beş çekirdeği de bu arada topladım. İçinde hiç kalmaması gerekiyor ki, birine ikram ettiğinizde lokmayı yutuncaya kadar ne yediğini anlayamasın

Name:  acibiber3.jpg
Views: 1354
Size:  44.1 KB

Aslında istediğiniz acılık oranını sağlamak için kapya biberi de bu aşamada eklemek gerekiyordu.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön