View Single Post
Eski 16-10-2014, 09:06   #14
lost_raven
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 134
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Bu mesajın ilk fotoğrafındaki etobur bitkiyi 2-3 hafta kadar önce Cihangir Carrefour içindeki çiçekçide gördüm, epey büyük bir bitkiydi, fiyatını tam hatırlayamıyorum ama 150 TL civarında gibi kalmış.

Merhaba Özlem Hanım, nepenthesler yetiştirmesi biraz (hatta oldukça) zahmetli bir grup, Nepenthes Ventrata (alata x ventricosa hibrit) yani fotoğraftaki tür ise en dayanıklı ve yetiştirmesi en basit nepenthes türüdür demek yanlış olmaz sanırım, bu sebeple nepenthes türüne ilgi duyup yetiştirmek isteyenlere öncelikli önereceğim tür budur. Ama ne yazık ki ederinin çok üstünde satılıyor ülkemizde yapı marketler 40-60 arasına satıyor, çiçekçiler 75-200 arasına satıyor aynı bitkiyi. Bunlar çok yüksek fiyatlar. Üstüne bir de sonuçta özel bakım isteyen bu bitkilerin bakımlarını da ne çiçekçilerin ne de yapı marketlerin düzgün yaptığını görmedim. Örneğin geçen gün Eskişehir'de bir çiçekçide gördüm 75TL diyor ve bitki çok bakımsızdı.

Aynı çiçekçi başka tür bir etobur sarracenia getirmiş saf su ile ve altında sürekli su bulunacak şekilde sulanması gereken bitkiyi çeşme suyu ile haftada bir suluyormuş, güleyim mi ağlayayım mı bilemedim

Sorun sadece parası da değil aslında hem iyi bakılmamış, sağlıksız hem de pahalı bitki satılıyor, yanında küçük bir bakım kılavuzu dahi verilmiyor, dolayısıyla bitki yeteri kadar gelişmiyor ya da ölüyor, insanların da hevesi kırılıyor.

Biraz fazla yazdım sanırım ama bu duruma gerçekten sinirleniyorum bazen.

lost_raven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön