View Single Post
Eski 15-10-2014, 18:18   #15
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.reguler.
Çok haklısınız. Bazı ağaçlarımın boyu her geçen gün kısalıyor.
Bunun 2 önemli nedeni var.
-5 yıldır bonsai'yle uğraşmama rağmen daha temel bazı şeyleri yeni yeni öğrenmeye, anlamaya başladım. İlk zamanlar yaptığım hataların bedellerini acı bir şekilde öğreniyorum; bazı ağaçlarımı kesip yeniden başlıyorum.
-Belirli türleri dolayısıyla ilk defa deniyorum. Nasıl bir dal ve yaprak dizilimine sahip olduğunu anlamam bir büyüme dönemi sürmekte.

Birde üstüne üstlük yukarıdada belirttiğim gibi hiç bir şey bilmeyerek, acemelikle başlayan ve 5 yıl süren bir süreçte edindiğim tecrübeler en azından bana ana gövdeyi nasıl sert budayacağımı öğretti.
Tüm bunları acıda olsa bedelini ödüyorum. Ağaçlarımın kısalmasının nedeni bu hataların bir göstergesi. Ama her kestiğim ağaçta beni kesinlikle doğruya götüren bir basamak.
Bu ağaçta sağdaki ve soldaki iki kalın dal bu hızlı gelişen türle beni çok kısa zamanda güzel bir ağaca götüreceğini çok iyi biliyorum. Farkındaysanız belli bir şekle gelmiş ağaçları kesmem çok büyük bir cesat isteyen bir şey aslında. Bunun pek bir önemi yok, eğer ne yaptığınızı biliyorsanız...
Mutlu Bonsai'ler!

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön