View Single Post
Eski 12-10-2014, 17:18   #5
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin Mesajı Göster
Videodaki biberler 10-11 aylık, başka bir videosunda söylüyor. Gübre olarak düzenlü tavuk gübresi ve sık aralıklarla sıvı gübre verdiğini söylüyor. Hiçbir budama yapılmamış. O en sağdaki nigel adlı biberden 2406 tane olgun çili biberi toplamışlar. Bir başka biber meraklısına kışı geçirmek için vermişler ve şu anda sorunsuzmuş.


Ben nerdeyse 10 yıldır çili biberleir yetiştiriyorum tohumdan, henüz hiçbir see bu kadar dolgun, biber dolu bitkiler elde edemedim, bırakın yanına bile yaklaşamadım. Tipik bir biber gövdesinde klasik olarak 15-35 arası biber oluyor. Bu videodakilerde ise ufacıklarında bile 100den fazla gibi. Ayrıca hala gardenya nasıl bu kadar bol tomurcuklu bu kadar kopkıyu yapraklı bilmiyorum.

Hayır bir bilen varsa söylesin kombinasyonunu biz de çiçeklerimize verelim bu hormonlardan.
O kullanılan hormonların çoğu yasak maalesef. bulmak imkansız. En çok da kullanılan bitkinin boyunu kısa tutup hemen çiçeklenmesini sağlayan hormon. Adını bilmiyorum ama böyle bir hormon var.

Örneğin sezon başında satılan ortancalar böyle hormonlu bana göre. bitki ikişerden karşılıklı 4 yaprak vermiş ardından kocaman çiçekler...

Aynı şekilde sizin satın aldığınız gardenia da da göreceksiniz ki bir kaç ay sonra yaprak araları ciddi şekilde açılacak, normaline donecek. Sizin aldığınızda şu an alt ve üst yaprak mesafesi belki bir cm den bile azdır.

Benim aldığım gardenia da o şekildeydi. Sonra yaprak araları açıldı. Sürüyle çelik aldım hepsi de o şekilde. Yaprak aralarındaki boşluk 3-4 cm e çikiyor...

Kopkoyu yaprak meselesine gelince siz de bolca asidik su ile sular ve demir verirseniz sizinkiler de koyu yapraklı olacaktır.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön