View Single Post
Eski 12-10-2014, 11:30   #3
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Biber özelinde video doğru olabilir. Diğer taraftan "aynı yaşta ve aynı şekilde büyütüldüler" diyor. Yaşın kaç olduğu bilgisi yok Salon bitkilerinin bir kısmı, mümkün olan en minimum saksıda iyi performans sergiliyor. (örn: anthurium, phalaenopsis)

Konunun uzmanı değilim ama bir forum araması yapınca market bitkilerinin bazılarının hormonlu olduğunu öğrenebilirsiniz: spatiphyllum üretiminde gibberelin, bromelia (guzmania, aechmea) üretiminde ise etilen kullanımı anladığım kadarıyla norm.

Market bitkileriyle ilgili benim dikkatimi çeken şöyle birşey var: büyük çoğunluğu çok geçirgen toprakta büyütülmüş ve çok delikli saksılarda geliyor. Bizim evde suladığımızdan daha sık sulanıyorlar ve kuvvetli drenaj sayesinde topraktaki mineral içeriği daha hızlı ayarlanabiliyor. Haftada iki defa sulayıp onbeşte bir gübrelediğiniz bitkiler sürekli bir mineral dalgalanması içinde olurlar.

Büyüme ortamının sıcaklık ve neminin de daha kontrollü olmasını da eklersek -hormon işini karıştırmasak bile- adamlar bizden bir adım ötede oluyor.

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön