View Single Post
Eski 11-10-2014, 23:06   #1
capsaicin
Ağaç Dostu
 
capsaicin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
Büyük marketlerde satılan bitkiler nasıl bu kadar iyi gelişmiş oluyor?

Arkadaşlar bu koçtaş vs gibi yerlerde satılan bitkileri biliyorsunuzdur. Buralarda satılan bitkiler ufacık saksılarına göre çok çok iyi yetişmiş oluyor. Normal şartlarda ben o kadar özenli toprak karışımı yapıp, büyük saksılarda, güzel solucan gübresi ve yavaş dağılımlı gübreleri birlikte verip, sık sık da sıvı gübre ilavesi yapmama rağmen ne sebzelerimde, ne çiçeklerimde bu marketlerdeki bitkiler tarzında bol tomurcuklu, çok gelişkin bitkiler elde edemiyorum.

Geçen yine dayanamadım gardenya aldım. Saksı çapı 10cm kadar ama bitki eni 30cmden fazla, üstünde sayamadım belki 30 tane tomurcuk var, ayrıca yaprakları kopkoyu yeşil, çok sağlıklı ve parlak duruyor. Normal şartlarda bitkiyi bu hale getirecek gübre vermeye kalksak ölmesi lazım gübre yanığından. Dolayısıyla ben gübreden başka şeylerden şüpheleniyorum.

Acaba bu bitkilere bu şekilde üretken olmaları için gübre dışında hormon mu veriyorlar? Yoksa bu kadar ufak saksılarda bu kadar bol tomurcuk, bu kadar kopkoyu canlı yapraklar nasıl olur? biz gübreden çok mu korkuyoruz az mı kullanıyoruz, yanlış gübre mi kullanıyoruz nedir yani bunun açıklaması?

Bitkilerimde toprak karışımı olarak torf, perlit, bahçe toprağı, leonardit, vermikülit, solucan gübresi, yavaş salınımlı gübre harcı kullandığımı belirteyim bu arada.

Aldığım verimlerden memnunum ama asla şu videodaki gibi ne bitkiler, ne verim elde edebildim.


http://www.youtube.com/watch?v=URPPQi903ZY

capsaicin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön