View Single Post
Eski 18-07-2007, 23:49   #17
Skala
Ağaçsever
 
Skala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-07-2006
Şehir: Antalya / Arapsuyu
Mesajlar: 48
ALEV AĞACI HAKKINDA BİLGİ :
Değerli Dostlar Ben Alev Ağacı Üretimi Yapmaktayım Size bilgilerimi aktarayım.

Alev Agacı parkları süsleyen cicekleri arıları cezbedici cicekler dökülmeye başlamasıyla berebar cicegin döküldügü uc kısımdan taze fasülyeye benzer bir tohum zarı meydana gelir bu fasülyeye benzer tohum zarını cevireleyen dış kabugu elimizle acınca barbunyaya benzer siyah tohumlar bulunur Alev Ağacı 2 ayda bir tohuma kendini bırakır dallarındaki fasülyeye benzer tohum kabukları toplanır içlerindeki siyah tohumlar ayıklanıp Eylül ve Ekim ayında sera ortamında veya dış mekanda saksıda cimlendirilir.

Erişkin bir Alev Ağacı 2 ayda bir tohum versede tohumlar dalda olgunlaşmadan yani fasülyeye benzer tohumun dış zarı kurumadan daldan toplanmaz.

Verdigim bilgi yetersiz düşünüyorsanız profilimden bana ulaşın isteyene tohum temin edebilirim ve ekimi ve Ağacın toprak istegine kadar bilgi veririm zaten ağaçlar.net konu rabet gördügü sürece sizinle bilgilerimi paylaşırım.

Çelilktende yetişir ama Tohumdan çimlendirme zevki daha güzeldir emek vermeden dünyaya yeni bir filiz yeşertmeden ben acıkçası celikten yetiştirilen ağaç ve bitki olsun kolay geliyor önemli olan azimle dogaya farklı türler tohumdan kazandırmaktır.saygılar.Bora TOKDEMİR
Name:  ScannedImage.jpg
Views: 17869
Size:  18.1 KB

Skala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön