View Single Post
Eski 08-10-2014, 12:44   #10
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Akıllı sayaç kullanabilmek için işletme ile sözleşme yapmanız gerekir. Böyle bir şey hatırlamadığınıza göre standarttır. Gece-gündüz tarifelerinden yararlanabilmek için gündüz sarfiyatını çok azaltmanız, gündüz yapılacak önemli sarfiyatları geceye taşıyabilmeniz gerekir ki bir anlamı olsun. Yoksa Sn.Çamtepe'nin yazdığı gibi faturanız azalmak yerine artabilir.

Söz konusu kalorifer ve kombi olduğunda gündüz hiç ısıtma yapmayıp gece ısıtma yapmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Bunu avantaja çevirebilmek için gece yaptığınız ısıtmayı gündüz kullanmak üzere ısı olarak depolayabilmeniz gerekir.

Bunun da bir çaresi var. Kombi ile kalorifer sistemi arasına 500 litre civarında bir akümülasyon tankı konur ise kalorifer sistemi eve ısı lazım oldukça sıcak suyu bu tanktan temin edebilir. Gece ise tankın kaybettiği ısıyı kombi vasıtasıyla geri koyabilirsiniz.

Akümülasyon tankını ısıtmanın tek yolu elektrikli kombi olmayabilir. İleride başka kaynaklarla da suyu ısıtabilmek için bu tankı serpantinli (tercihan çift serpantinli) seçmekte fayda var.

Fakat, sizin durumunuzda bu da çok anlamlı değil çünkü sadece hafta sonları eve geldiğinizi söylüyorsunuz. Hafta sonu bitip evden ayrılırken tanktaki suya depolanmış enerji israf olur. Eve yeni geldiğinizde de hemen ısı alamazsınız. Akümülasyon tankı devamlı oturulduğunda büyük avantaj sağlar. Bu durumda gündüz kombiyi kapatıp gece açacak bir durum da yok ise mevcut ile devam etmeniz en mantıklısı olabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön