View Single Post
Eski 08-10-2014, 10:32   #526
Sulman
Ağaçsever
 
Sulman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2010
Şehir: İstanbul + Fethiye (Çalış)
Mesajlar: 67
Cupressus Macrocarpa Goldcrest,

Burada 2 farklı türünü gördüm. Biri kalın diğeri ince yapraklı türleri. Sizinki ince yapraklı türü. Kalın yapraklı türüne pek sık rastlanmıyor. İnce yapraklı türü görsel olarak daha güzel....Bir rivayete göre komşumuz salkım söğüt gibi olan türlerinde bahsetti. İnternette veya normal hayatta rastlamadım bu türlere.

Sizinki çok sağlıklı görünüyor fakat saksısı bir hayli küçük. Saksını değiştirip (gübresiz, en az 3-4 kat büyüğü) izmir iklimizde kışın balkonda kalmasını öneririm.Dallarını elinizle tarar gibi (sıkıca) yoklayın. Parmaklarınızı koklayın. Limoni tatlı rahiyalı bir koku alacaksınız. Bu koku bu ağacın tipik özelliğidir. Bu sayede de kararsız kaldığınız türleri hemen anlayabilirsiniz.

Saksıda su olayına dikkat edin, özellikle kış aylarında çürütmeyin. Ben olsam ilk işim ekmek olurdu. Tam ekim ayındayız. Harika tutar. Müsait değilseniz balkonda da çok güzel büyütebilirsiniz. Balkonunuzun maskotu olur. Evde bakımı önermem, neşesiz olur. Ev içersinde.... havasızlık, kuru ortam, çiğ olmaması, iklimi algılamaması güçsüz yapacaktır ağacınızı. İzmir'in kışını dert etmeyin İzmir'in kışı bu bitkinin en sevdiği hava.

Saygılar.

Sulman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön