Konu: -Esin-
View Single Post
Eski 03-10-2014, 10:45   #6
-Esin-
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Heliotropium arborescens



Bitki türü: Çiçekli bitki
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Heliotropium arborescens, bodur varyete
Çiçek rengi: Lila
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ
Size nereden geldi: Satın aldım.
Kullanılan gübreler: Kullanılmadı, gerek olmuyor.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı, gerek olmuyor.
Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül

Bitki tipi ve gelişim durumu: Şubat-Mart ayları tohumların ideal ekim zamanıdır. Tohumlar yaklaşık 2 haftada çimlenir. 1:1 bahçe toprağı ve torf karışımında yetiştirmek uygundur. Fideler 8-10 cm boya geldiğinde şaşırtma yapılır. Bitki biraz daha büyüdüğünde uç alma işlemi yaparsanız yanlardan yeni dallar verecek ve bu dal uçlarından da çiçeklenme olacaktır. 30-35 cm kadar boylanır.

Tam güneş veya yarı gölgede yetiştirilir. Susuzluğa yarı dayanıklıdır ancak bol sulama yapılırsa daha güzel gelişim gösterir.

Bol çiçek açar, yaz boyu çiçeklidir. Çiçekleri çok dayanıklıdır, uzun süre bitki üzerinde kalır. Öbekler halinde çiçeklenir. Çiçeklerinin kokusu çok güzeldir. Tarif etmem gerekirse, sümbül kokusuyla vanilya karışımına benzer. Başkalarından kır menekşesi kokusuna benzetenler de oldu.

Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklerin bitki üzerinde çiçek sapı da dahil olmak üzere tamamen kuruması gerekiyor. Bu da çiçeklerin geçmesinden itibaren 1 ay gibi bir süreye tekabül ediyor.



Çiçek açma aşamaları







Bitki genel görünümü



-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön