Konu: yağmur
View Single Post
Eski 02-10-2014, 00:40   #7
yağmur
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Costata Romanesco Kabak - Cucurbita Pepo

Name:  Costata Romanesco 3.jpg
Views: 831
Size:  44.8 KB

Name:  Costata Romanesco 4.jpg
Views: 827
Size:  31.3 KB

Name:  bean00001.jpg
Views: 853
Size:  71.9 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık.
  • Tohum kaç yıldır sizde: Bir yıldır.
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli
  • Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2013-2014 etkinliğinde sayın bahceden
  • Kullanılan gübreler : Keçi ve solucan gübresi, gübre şerbeti, EMA
  • Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı.
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Haziran'dan itibaren
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Kol atmadığı için çok alan kaplamayan, kısa sürede hasada gelen, verimli bir çeşit. Kızartmalık olarak kullandım tadı güzeldi. Çok sayıda dişi çiçek vermesine rağmen bu sene ağustos ayına kadar ortalıkta pek arı görünmediğinden sanıyorum, tozlaşma olmadı. Toplamda 5 adet kabağı kendim tozlayarak elde ettim. Elde ettiğim kabakların 1 tanesi yuvarlak diğerleri ince uzun formdaydı. İnce uzun olanlardan 2 tanesi alacalı değil tek renk açık yeşildi, bilginize.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan-Mayıs aylarında bahçede asıl yerine dikilmelidir.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.):Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir. Yalnız tohumluk ayırdığım kabağın kökü, yağmur nedeniyle çürümeye başlayınca vaktinden önce koparmak zorunda kaldım. Tohumları bana gelenlere nazaran daha ufaktı. Çimlendirmeyi denedim, açık toprağa diktiğim 6 tohumdan 1i çimlenirken streç film ile sera etkisi yaparak diktiklerimin hepsi çimlendi, bilginize.
  3. İklim gereksinimleri: Özel bir isteği yok, güneş alan bir yer olması yeterli.
  4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayırılan kabağın toprakla teması engellenmeli ve sezon sonunda bitkisi kuruyana kadar beklenmelidir. Daha sonra tohum alınabilir.
NOT: Sayın bahcedenn'in geçen seneki katalog bilgileri aşağıdadır.1. ve 2. fotoğraf sayın bahcedenn'e 3. sü bana aittir.

Alıntı:
Bitki tipi ve gelişim durumu: Geleneksel ünlü İtalyan kabak çeşididir. Kol atmayan bir çeşittir. 50-55 günde hasada gelir. Bitkinin düzenli sulanıp düzenli hasat edilmesi gerekmektedir. Meyveleri 10-15 cm boya geldikleri zaman hasat edilmelidir. Tohumluk almak için sezon sonunda tohumluk alacağınız meyvelerin gelişmesine izin verilmelidir. Kabak tohum verebileceği meyveyi tuttuktan sonra verimi derhal düşer ve zaten bu sebeple düzenli hasat, bereketli bir sezon demektir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyvelerinin nervürlü bir gövde yapısı vardır. Farklı, yivli ve nervürlü olan, orta yeşil, çizgili derisi olan uzun meyveli bir çeşittir. Lezzetli bir evladiyeliktir. Çiçeği hala üzerindeyken bir bütün olarak ta kızartılabilmesi popülerdir. Ayrıca dolmalık erkek çiçek tomurcuğu için de iyi bir üreticidir.
Piyasada üretici için mükemmel bir gurme çeşittir.

Tohum paylaşımı 10 kişiyle sınırlı olacaktır.


yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön