Yağlı Biber Turşusu
Yağlı Biber Turşusu Rumeli Mutfağına özgü bir turşudur. Bu turşuyu sivri biber (kıl biber) ile yapmanızı öneririm. Kalın etli biber de çok yakışıyor. Eğer seviyorsanız aralara patlıcan bile sıkıştırabilirsiniz. Bu turşuyu sadece acı biberle yapabileceğiniz gibi lezzet katması için aralara azar azar da kullanabilirsiniz.
Yaptığınız andan itibaren 3-4 gün sonra yiyebileceğiniz bu turşuyu buzdolabında saklayınız.
Yağlı biber turşusu için malzemeler
Normal tariflerde verilen malzeme oranlarının yanına bizim tercih ettiğimiz malzeme oranlarını da yazacağım. Biz az yağlı ve daha sirkeli sevdiğimizden ötürü oranları bu şekilde değiştirerek yapıyoruz turşumuzu.
Aldığı kadar sivri biber
1 su bardağı üzüm sirkesi (1/2 lt üzüm sirkesi)
1 su bardağı sızma zeytinyağı (1 çay bardağı sızma zeytinyağı)
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kaya tuzu (3 kısım kaya tuzu)
6-7 diş sarımsak kabaca ezilmiş (daha fazla da olabilir)
1 tutam maydanoz
(Annem tencereye, karışım içine 1 tatlı kaşığı da toz şeker ilave ediyor.)
|