View Single Post
Eski 28-09-2014, 19:46   #1
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu Rumeli Mutfağına özgü bir turşudur. Bu turşuyu sivri biber (kıl biber) ile yapmanızı öneririm. Kalın etli biber de çok yakışıyor. Eğer seviyorsanız aralara patlıcan bile sıkıştırabilirsiniz. Bu turşuyu sadece acı biberle yapabileceğiniz gibi lezzet katması için aralara azar azar da kullanabilirsiniz.

Yaptığınız andan itibaren 3-4 gün sonra yiyebileceğiniz bu turşuyu buzdolabında saklayınız.


Yağlı biber turşusu için malzemeler

Normal tariflerde verilen malzeme oranlarının yanına bizim tercih ettiğimiz malzeme oranlarını da yazacağım. Biz az yağlı ve daha sirkeli sevdiğimizden ötürü oranları bu şekilde değiştirerek yapıyoruz turşumuzu.

Aldığı kadar sivri biber

1 su bardağı üzüm sirkesi (1/2 lt üzüm sirkesi)

1 su bardağı sızma zeytinyağı (1 çay bardağı sızma zeytinyağı)

1 su bardağı su

1 çorba kaşığı kaya tuzu (3 kısım kaya tuzu)

6-7 diş sarımsak kabaca ezilmiş (daha fazla da olabilir)

1 tutam maydanoz

(Annem tencereye, karışım içine 1 tatlı kaşığı da toz şeker ilave ediyor.)

Eklenen Resimler
   
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön