View Single Post
Eski 26-09-2014, 10:20   #102
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oziii05 Mesajı Göster
bende katılmak istiyorum bu tohum etkinliğine ama ekecek bahçem yok daha
Sayın Oziii05 kardeş merhaba.

Siz isteyince olur. Ekmek için mutlaka bahçeniz olması gerekmiyor. Balkonun bir köşesinde bile çok güzel ekim, dikim yapabilirsiniz. Bunun için forumları gözden geçirmeniz yeterli olacaktır.

Siz yeni üyesiniz ama çok güzel yerden başlıyorsunuz bence. Şahsen ben tersten başladım biraz. İlkönce topraksız tarımdan başladık. Kimyasal gübre kullanımını görünce doğal gübre kullanılarak topraksız tarım yapılabilir mi diye araştırırken solucan gübresi üretimine başladık.

Solucan gübresini hobi bahçemizdeki bitkilerde kullanırken yerli tohumun önemini anladık. Meğer "Her Şey Tohumla Başlar"mış. Ben bunu geç anladım. Bir kaç aydır köy köy yerli tohum arıyordum ki agaclar.net'teki tohum takas etkinliğinin tüm üyelere açık olduğunu öğrenmiş oldum. Bu etkinlikte emeği geçen tüm dostlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Önümüzdeki yıl için programımda 400 metrekare alanda ayrı ayrı sebze adaları oluşturarak tohum takas etkinliğinden gelen ve ayrıca benim köylerden topladığım tohumları çoğaltmak. Bunları da tüm dostlarla paylaşmak. Umarım başarılı olurum.

Paylaşmanın ayrı bir zevki var. Bunu agaclar.net müdavimleri çok daha iyi bilir. Bu zevki tohumlarla yaşamak daha kolay, çünkü kargo sorunun yok gibi. Burada bir anımı anlatayım:

Topraksız tarımda çilek yetiştiriyoruz, forumdan bir bayan arkadaşıma çilek fidesi göndermek üzere söz verdim. Saksılar içindeki yetiştirdiğim ve üzerinde çilekleri de olan fidelerden kargolayıp göndermek istedim. Fakat kargoda zarar görebileceği endişesiyle yolum o tarafa doğru düşünce kendim götüreyim diye düşündüm.

Komşu ilimizin ilçesinde oturan arkadaşa saksılı çilek fidelerini ve bir miktar da çilek toplayıp götürdüm. Ama tanışmadığımız için yüz yüze görüşmenin uygun olmayabileceği düşüncesiyle çilekleri ve fideleri ilçedeki bir markete bıraktım. Kendilerine de telefon mesajıyla bildirdim. Ayrıca mail gönderdim. Arkadaşımız çeşitli nedenlerle bir kaç gün sonra gidince market sahibi çilekleri çöpe atmış.
Paylaşmanın zevkini yaşamak isterken hüznünü de yaşayabiliyorsunuz bazen...

Yerli tohumun önemini yeni yeni anlamaya başladığım için (geç anladığım için kendime kızsam da) üzerime düşeni layıkıyla yapmaya çalışacağım.

Her şey gönlünüzce olsun... Selamlar... Saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Başa Dön