Yakup bey,
Etidot 67 ile Eti Maden güzel bir ürün ortaya çıkarmış. Muhtemelen Türkiyeden daha çok başka ülkelerde de pazar bulma şansı olan bir ürün.
Bu ürünü fuarlarda tanıtıyorsunuz. Her ne kadar bu başlıkta hep belirttiğiniz üzere sıradan vatandaş olarak olsa da fuarlarda şayet ilgili TV'nin işgüzarlığı değilse ürün sorumlusu olarak ürün hakkında demeç verdiğiniz de görülüyor.
Bu videoda söylediklerinize katılıyorum.
Ürünün web sitesindeki;
ifadesine de katılıyorum. Aslında bir çok yerli ürüne göre çok daha sorumlu bir ifade biçimi.
Ne var ki eksik.
Belirli tahlil sonuçlarına göre ürününüzü kullanmak üzere doğru dozlar ne olmalı diye sorduğum soruya;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup
Metodolojiniz içerisinde muhatabınız ben değilim ki (akademikler).
|
dediniz.
Verdiğiniz demeçte kuvvetle tavsiye ettiğiniz üzere, katıldığınız fuarlarda hiç mi bir çiftçi eline tahlil raporunu alıp gelmiyor?
Sorduğum soru tam da böyle bir şeydi.
Web sitesinde ve ürün ambalajında da esas dozun topraktaki bor miktarına göre uzman yardımıyla belirlenmesi gerekir diyor. Ancak uzman kim ve nerede bulunur?
Kurumuzun ayrıca çiftçiye doz tesbiti yardımı yapan uzman hizmeti mi var, başka yerlerde uzman mı aranacak? Bunlar bana verdiğiniz yanıttaki gibi "akademikler" midir? Fuarda, elinde tahlil kağıdı ile gelen çiftçiye ne diyorsunuz?
Bir genelleme yapmak gerekirse, Türkiye toprakları bor bakımından genellikle zengin. Ciddi bor eksiği gösteren bölgeler fazla değil.
Tarım bakanlığı böyle bir
harita hazırlamış.
Buna göre sadece ağır bor noksanlığı görülen bölgeler hariç, çiftçinin kullanması gereken etidot miktarı değişken olmak durumunda ya da hiç kullanmamalı.
Ürünü üretip, paketleyip piyasaya verebilmek tabii ki önemli, ama daha önemlisi doğru kullanılabilmesini de sağlayabilmek olmalı.