View Single Post
Eski 25-09-2014, 16:43   #279
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakutiye Mesajı Göster
Saksılar içerisinde, boyları 30 cam ile 140 cm arasında değişen 3000 adet mavi ladin'im var.. Bulunduğum kentte bulunan bir üniversitenin tahsis ettiği araziye bu ladinleri tamamen hayır amaçlı dikmek istiyorum.. Üniversite önemli yol kavşakları üzerinde bulunmaktadır.. Diktiğim ağaçlar, zaman içerisinde o bölgeye önemli bir doğal güzellik kazandırsın istiyorum.. Peyzaj açısından önerilerinizi alabilir miyim? Dikim aralıkları ve dikim düzeni ne olmalı, tek bir blok arsaya mı, yoksa ayrı parsellere dikmek mi görsel açıdan daha etkili olur.. Aralara başka ağaçlar serpiştirmek gerekir mi? Zemin nası düzenlenmeli? Sulama sistemi ne olmalı?
Çok güzel bir düşünce. Umarım zamanında dikip sulamalarını yapıp tutturabilirsiniz.

Yeşillikler içinde mavi ladin görsel olarak çok güzel olmakta. Aşılı olmadıkça mavi ladinler zaman içerisinde yeşile de dönmekteler. Yeşil mavi olarak büyüdükleri zaman herhalde daha güzel olurlar. Önemli olan sağlıklı olarak onların büyümeleri.
Dikilebilecek arazi miktarı nasıl. Dışarıdan büyüdükleri zaman görünebilecekleri yere belirli parseller halinde dikilmeleri çok daha iyi olur sanırım. Arazi büyüklüğü , dikmeyi düşündüğünüz veya düşünülen yerler miktarları ve sizin fidanlarınızın durumunu gösteren fotoğraflar eklerseniz arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön