View Single Post
Eski 22-09-2014, 07:18   #303
sar-dunya
Ağaç Dostu
 
sar-dunya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Benzeri bir şekilde koçtaş da %40 indirimli satıyor çiçeksiz bitkileri. İkea da ciddi bir indirim uyguluyor. Bazı çiçekçilere sorarsanız daha uygun bir fiyata ellerindeki çiçeksizleri verdiklerini öğrenebilirsiniz. Bu şekilde de almışlığım var.

Evdeki bitkilerin birkaçını çiçeksiz olarak aldım. Üstelik çiçek rengini şeklini bilmeyince ufak bir sürpriz/heyecan da oluyor. Bu bahsettiğim indirimleri anthurium veya başka bitkiler için de yapıyorlar.

Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim, arada başarısız olduğum durumlar yok değil Yapı market bitkilerinin çoğu kendileri için ideal olmayan şartlarda (az ışık, bol su) alıcısını bekliyor. Çoğu durumda saksının içindeki harcı atıp köklere bir bakmak gerekiyor (ek maliyet). Tamamen başarısız olmak da pek olası.

Öte yandan, daha çok para vererek daha iyi (daha büyük saksı boyu, daha fazla çiçek veren tür?) bir bitki almak da mümkün. Burayı okuyan çiçekçi esnafı "bize gelişi böyle" diyecektir ama fiyatlar yüksek olabiliyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete Mesajı Göster
Sn senay88 yaşadığınız yerde bauhaus varsa orda 10 tl orkide oluyor ancak çicekleri dökülmüs veya dökülmek üzere ama takip edin ğüzel seyler çıkıyor arada .


Düzenleyen sar-dunya : 22-09-2014 saat 10:00
sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön